Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ! Ο Λαβρόφ στηρίζει την Ελλάδα στο θέμα των παραβιάσεων του Αιγαίου



Ένα πολύ σημαντικό διπλωματικό χάρτι όσον αφορά τις διαρκείς τουρκικές παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο μας στο Αιγαίο προσέφερε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού.

Επιλακούμενος τη συνομιλία του με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά ανέδειξε την υποκρισία της γειτονικής χώρας - τραμπούκου η οποία αντιδρά στην κατ'αυτή παραβίαση λίγων δευτερολέπτων, ενώ επιδίδεται καθημερινά σε δεκάδες παραβιάσεις:
«Αυτό που συνέβη χθες είναι απαράδεκτο. Ναι χθες άκουσα συλλυπητήρια από τον Νταβούτογλου αλλά την ίδια στιγμή επέμεινε στις τουρκικές θέσεις και προσπάθησε να δώσει εξηγήσεις. Όσον αφορά τις ερωτήσεις μας για την παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη του θυμίζω ότι τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά για αυτό εις μάτην. Χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με κάλεσε για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικού μαχητικού».
Και συμπλήρωσε με νόημα πως: 
«Η Ρωσία θα αναθεωρήσει σοβαρά τις συνολικές της σχέσεις με την Άγκυρα»
freepen.gr

1 σχόλιο:

  1. Αληθεια πιστευετε οτι αυτη η οποια αλλη Ελληνικη κυβερνηση θα υποστηριξει τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ συμφεροντα εναντια των συμφεροντων των αφεντικων τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.