Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


obama-netanyahu_658ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Έγγραφα της NSA που διοχέτευσε ο Snowden καταδεικνύουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η επιθετικότητα του Ισραήλ δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνεχή και γενναιόδωρη υποστήριξη και  προστασία των ΗΠΑ.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
O δημοσιογράφος Glenn Greenwald, γνωστός από τις αποκαλύψεις του  για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας NSA , σήμερα σε άρθρο του υποστηρίζει ότι σύμφωνα με άκρως απόρρητα αρχεία του Snoweden,  οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της προσφέρουν κάθε στρατιωτική βοήθεια στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Αυτό αφορά και την παρούσα επίθεση στη Γάζα η οποία χωρίς τη γενναιόδωρη υποστήριξη της Αμερικής δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.”Η κρίση στη Μέση Ανατολή είναι  άμεσο αποτέλεσμα των  όπλων και πληροφοριών που λαμβάνει  το Ισραήλ από τις  ΗΠΑ”.
Εξηγεί ότι η Αμερικανική κυβέρνηση διαθέτει στο Ισραήλ όπλα και πολύ εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης τα οποία έχουν δραστικά αποτελέσματα στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά των γειτόνων του. O ειδήμονας του θέματος, δημοσιογράφος Greenwald αποκαλύπτει επίσης  ότι στις πρεσβείες των δύο χωρών εργάζονται αξιωματικοί – σύνδεσμοι που κρυπτογραφούν τις ανταλασσόμενες πληροφορίες, ενώ το Ισραήλ έχει άμεση πρόσβαση στην προηγμένη αμερικανική βάση στρατιωτικών δεδομένων.
Israeli and American flags
Την τελευταία δεκαετία η αμερικανική υπηρεσία ηλεκτρονικής παρακολούθησης  NSA, αύξησε δραματικά την τεχνική της υποστήριξη στην  αντίστοιχη Ισραηλινή υπηρεσία  SIGINT ( ή ISNU ή Unit 8200). Διέθεσε στο Ισραήλ ελέυθερη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων για τη στόχευση Παλαιστινίων και άλλων “εχθρικών γειτόνων” . Σε πολλές περιπτώσεις το Ισραήλ συνεργάσθηκε και με τις εθνικές αντικατασκοπείες της Μ. Βρετανίας και του Καναδά, GCHQ και CSEC αντίστοιχα.
israel_receipt1
Η Αμερική έχει συνδράμει και οικονομικά το Ισραήλ με μεγάλα ποσά που μεταφέρονταν μέσω εμβασμάτων σε ισραηλινές εταιρίες ή συνεταιρισμούς. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια η αναφορά του πολυβραβευμένου δημοσιογράφου για την υπόθεση Snoweden, ότι οι υπηρεσίες παρακολούθησης Αμερικής και Αγγλίας βοηθούσαν και αραβικά καθεστώτα,πχ την Ιορδανίας που διαθέτει στρατιωτική βάση εκπαίδευσης μισθοφόρων για την κατάλυση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Ο Ομπάμα, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή δήλωσε ότι “εχει ραγίσει η καρδιά του από αυτό που συμβαίνει στην Γάζα”,παριστάνοντας τον απλό θεατή και εμπαίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη. Οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που ψήφισε υπέρ του Ισραήλ στο   πρόσφατο ψήφισμα του ΟΗΕ. Ακόμα και το CNN στις 31/07/14 δημοσιοποίησε ότι οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν στο ισραηλινό αίτημα για αποστολή νέων όπλων και πυρομαχικών, συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
To Intercept δημοσιεύει τα απόρρητα έγγραφα της συνεργασίας (memorandum), μεταξύ των  Ισραηλινών υπηρεσιών  SIGINTή SIGINT /Mossad /SOD και της αμερικανικής NSA.
ggkgkgkgkgk
Αμερικανοί και Ισραηλινοί εργάζονται από κοινού για να έχουν πρόσβαση σε γεωγραφικούς στόχους όπως η Νότιος Αφρική, η Μέση Ανατολή, ο Περσικός Κόλπος, η Νότια Ασία και οι πρώην δημοκρατίες της  ΕΣΣΔ. Αμερικανικές και ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες συμμετέχουν ενεργά στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα πλέον ευαίσθητα ζητήματα για το εβραϊκό κράτος. Μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων – «το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, και Συρίας  τα σχέδια και οι προθέσεις της Χεζμπολάχ καθώς και η τρομοκρατία και παγκόσμια τζιχάντ», σύμφωνα με έγγραφο του Snoweden.
To rt επισημαίνει σε σχετικό άρθρο του :
Θυμηθείτε το πρόγραμμα της μαζικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του περασμένου από τον  πρώην υπάλληλο της NSA, Edward Snowden. Οι αρχές των ΗΠΑ τον καταζητούν  για παραβίαση του Νόμου περί των μυστικών πληροφοριών που άπτονται της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας.Σήμερα ο Snowden ζει στη Ρωσία, όπου έχει λάβει   προσωρινό άσυλο. Χάρη στις αποκαλύψεις του ο κόσμος έμαθε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο παρακολουθούν  εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη, αλλά και  ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων διαφόρων χωρών σε όλον τον κόσμο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.