Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η ΔΥΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΠΩΣ… «ΑΓΡΙΕΨΕΙ» Η ΑΡΚΟΥΔΑ




Τελικά οι απειλές για πυραυλική επίθεση στην Συρία που εδώ και μέρες προαναγγέλλονταν, έγιναν χωρίς όμως την έκταση που περίμεναν όλοι και πάντα χωρίς να πλήξουν ρωσικές θέσεις.
Συγκεκριμένα σε περιορισμένης έκτασης προσβολή της Συρίας με πυραύλους cruise προχώρησαν ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλίας στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Κτυπήθηκαν τρεις περιοχές, οι δύο από τις οποίες στην Δαμασκό από συνολικά 120 βλήματα.
Κανένα κτύπημα δεν έγινε σε στρατηγικής σημασία περιοχή και καμία προσβολή σε ρωσική βάση ή σε περιοχή που να γειτνιάζει με ρωσική βάση.
Ήταν εμφανής η προσπάθεια, να επιτεθούν σε συγκεκριμένες περιοχές, μόνο και να μην προκληθεί απάντηση της Ρωσίας.
Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού και όπως είπε ο Τραμπ στη δήλωσή του: «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος».Η επίθεση ολοκληρώθηκε μέσα σε 60 λεπτά όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση.
Οι συμμαχικές δυνάμεις φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, πρόσθεσε όμως ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.