Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ… ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολύ «περίεργη» συγκυρία με οξυμένες στο έπακρο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις διάλεξε ο γνωστός τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος, Koç Grubu, να προχωρήσει στην αγορά της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται, ο τουρκικός επιχειρηματικός όμιλος Koç Grubu της γνωστής τουρκικής οικογένειας μεγιστάνων των Koç, προχώρησε αιφνιδιαστικά, όπως τονίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, στην αγορά της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ενοικιάσεως τροχοφόρων, της Olympic Commercial and Tourism Enterprise SA. Την αγορά της ελληνικής εταιρείας πραγματοποίησε ο όμιλος Otokoç Otomotiv του Koç Grubu μαζί με την γνωστή εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, Avis, στην οποία ο τουρκικός όμιλος έχει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής.
Η αγορά αυτή θωρήθηκε από τουρκικής πλευράς σαν άλλη μια μεγάλη κίνηση διείσδυσης τουρκικών εταιρειών στην ελληνική οικονομία που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από την μνημονιακή κρίση.
Έτσι δεν αποκλείεται από εδώ και πέρα να δούμε και.. τουρκικές σημαίες στα γραφεία των ελληνικών εταιρειών, καθώς όμιλος Koç Grubu είναι από τους πιο εθνικιστικούς οικονομικούς ομίλους της Τουρκίας, (θεωρείται η ίδια η Τουρκία), με έντονο κεμαλικό προφίλ.
Άντε τώρα να… σώσουν οι Τούρκοι την ελληνική οικονομία!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.