Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την τουρκική αποφασιστικότητα να εδραιώσει την κυριαρχία της στην ευρύτερη περιοχή των βραχονησίδων Ίμια, προβάλλει σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η κατασκευή ενός μεγάλου παρατηρητηρίου στην νησίδα Çavuş Adası απέναντι από τα Ίμια και μόλις δυο μίλια απόσταση από την Κάλυμνο, με δυνατότητα να εποπτεύει μια μεγάλη περιοχή από το κεντρικό Αιγαίο μέχρι και την Ρόδο, την τουρκική Daça, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι.


Το παρατηρητήριο- βάση θα συνδέεται άμεσα με τον τουρκικό ναύσταθμο του Gümαlük από όπου είχαν αποπλεύσει το 1996 οι Τούρκοι για να πάνε στην δεύτερη βραχονησίδα.
Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι ο πύργος του παρατηρητηρίου υπήρχε από την οθωμανική εποχή και το κτίσμα είναι 350 ετών.
Παράλληλα θα υπάρχει μόνιμη τουρκική ναυτική δύναμη γύρω από την περιοχή για να καταδεικνύει ότι είναι τουρκική περιοχή.
Αλήθεια εμείς σε όλα αυτά τι απάντηση δίνουμε ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.