Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΑΝ… ΤΡΕΛΟΣ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!



Το είχαμε γράψει εδώ και μέρες ότι το αδιέξοδο της Τουρκίας στον πόλεμο με τους Κούρδους μπορεί να επιδιώξει να βρει διέξοδο στο Αιγαίο. Πριν λαλήσει ο αλέκτορ δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Και εμείς ασχολούμαστε με τις… βλακείες του μεθύστακα Μπουτάρη.
Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας, με τουρκική ακταιωρό να διεμβολίζει σκάφος του λιμενικού.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, αλλα και των απειλών του επικεφαλής των συμβούλων του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ ότι θα σπάσει τα πόδια όποιων αποπειραθούν να ανέβουν στα Ίμια -δήλωση που είχε γίνει αμέσως μετά την απόδοση τιμών για την επέτειο των Ιμίων από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο στην περιοχή.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ένα σκάφος 100 μέτρων της τουρκικής ακτοφυλακής διεμβόλισε το ελληνικό σκάφος του λιμενικού 60 μέτρων, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- υπέστη ζημιές.
Όλο το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή των Ιμίων η τουρκική ναυτική παρουσία σε επίπεδο ακτοφυλακής παραμένει αυξημένη, ενώ από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχουν πολεμικά σκάφη αλλά μόνο σκάφη του Λιμενικού.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.