Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΑΦΗΝΙΑΣΕ» ΓΙΑΤΙ ΤΟ… ΕΣΚΑΣΑΝ 24 ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ «ΠΟΛΛΑ»!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως έγινε γνωστό, μετά από τόσους μήνες από το αποτυχόν πραξικόπημα καταζητούνται 24 ανώτεροι δικαστικοί με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Σημειωτέον πως δεν έχουν βρεθεί ίχνη τους, ενώ το πιο πιθανό να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό από κάποια χώρα να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Οι δικαστές αυτοί είναι οι εξής :Ali Akın, Ali Eryılmaz, Aydın Boşgelmez, Candaş İlgün, Fikriye Şentürk, Gültekin Dinç, Hüseyin Karagöl, İlyas Şahin, İsmail Köse, Kadir Kayan, Kenan Karabeyeser, Kuddusi Celalettin Esen, Mehmet Aydoğdu, Mehmet Kasım Tunç, Mehmet Kaya, Mehmet Murat Ferat, Mehmet Şahin, Mustafa Albayrak, Nazmi Dere, Resul Çakır, Salih Çelik, Sefa Mermerci, Selahattin Atalay και Yusuf Ziya Arıcan.
Το σημαντικό στοιχείο με τους δικαστές αυτούς είναι ότι οι καταζητούμενοι δικαστές είχαν αναλάβει τους φακέλους πολύ σημαντικών υποθέσεων που απασχόλησαν έντονα τα τελευταία χρόνια την τουρκική επικαιρότητα. Συγκεκριμένα είχαν αναλάβει τους φακέλους των υποθέσεων :
«Kozmik Oda», (υπόθεση διαρροής-κλοπής απορρήτων εγγράφων του Γενικού Επιτελείου και υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπουλεντ Αρίντς).
«Ergenekon», «Balyoz», (υποθέσεις στρατιωτικής συνομωσία ανατροπής του Ερντογάν).
«Futbolda Şike», (ποδοσφαιρικά σκάνδαλα με στημένα παιχνίδια ).
«Oda TV», (τηλεοπτικό κανάλι που σχετίστηκε με την υπόθεση Ergenekon).
«Devrimci Karargah», (Υπόθεση επίθεσης μελών της οργάνωσης Devrimci Karargâh η οποία στις 7 Αυγούστου 2008 επιτέθηκε με ρουκέτες στο στρατόπεδο Selimıye της Πρώτης Τουρκικής Στρατιάς).
«Askeri Casusluk»,(Υπόθεση στρατιωτικής κατασκοπείας, μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει κλείσει και συνεχίζεται η εκδίκαση με εκατντάδες κατηγορούμενους και μάρτυρες στην Σμύρνη).
«Αποκαλύψεις σκανδάλου με παράνομες βιντεοσκοπήσεις για την προσωπική ζωή του πρώην αρχηγού του Λαϊκού κόμματος, CHP, Deniz Baykal», (σκάνδαλο της κρεβατοκάμαρας).
«Υπόθεση των φορτηγών TİR της ΜΙΤ με τα οποία προμήθευαν όπλα στους Τζιχαντιστές της Συρίας».
«Υπόθεση οργάνωσης Selam Tevhi», (Ισλαμική οργάνωση γνωστή σαν ο «Στρατός Ιερουσαλήμ», «Kudüs Ordusu», που έχει κατηγορηθεί για τις δολοφονίες των αντιισλαμιστών Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı την δεκαετία του ενενήντα.
Παράλληλα όπως αναφέρεται είχαν ασχοληθεί με τους φάκελους πολύ σημαντικών υποθέσεων που είχαν άμεση σχέση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Μάλιστα αποκαλύφτηκε ότι ο καταζητούμενος δικαστής İlyas Şahin, είχε υποκλέψει φακέλους σχετικών υποθέσεων και αφού το είχε σκάσει είχε πάει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, όπου είναι η κατοικία του Γκιουλέν τους είχε παραδώσει προσωπικά στον ίδιο τον Γκιουλεν.
Αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ο ίδιος ο Ερντογάν έχει αφηνιάσει και ζητά την κεφαλή των δικαστών αυτών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.