Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Σύλληψη του σαουδάραβα πρίγκηπα »Bandar bin Sultan » τ΄ »αρχιτέκτονα » του συριακού πολέμου.


Αποτέλεσμα εικόνας για Bandar bin Sultan
Oι σαουδαραβικές αρχές κατά τις μαζικές τους εκκαθαρίσεις στα πλαίσια της αντιδιαφθοράς συνέλαβαν και τον πρίγκηπα Bandar bin Sultan μεταφέρει το Middle East Eye (MEE).Είναι τ. πρέσβης της Σ Αραβίας στις ΗΠΑ και προσωπικός φίλος του George W. Bush.
Έγινε περιβόητος το 2011 όταν επιφορτίστηκε να διευθύνει τις σαουδαραβικές προσπάθειες για να πολεμηθεί ο πρόεδρος Bachar al-Assad.
Ο Bandar είναι ευρέως γνωστός ως  » σχεδιαστής του συριακού πολέμου » ότι οργάνωσε τον πόλεμο,από τη  »συριακή αντιπολίτευση » ως τις  »ένοπλες οργανώσεις ». Σύμφωνα με πολλές αναφορές ο πρίγκιπας αυτός ήταν πίσω από την αποστολή τόνων όπλων κια χιλιάδων τζιχαντιστών από ολόκληρο τον κόσμο για να τροφοδοτηθεί ο πόλεμος κατά της συριακής κυβέρνησης. Κατηγορήθηκε ότι είναι ο ιδρυτής της al-Nusra (συριακή πτέρυγα της al-Qaïda) ακόμη και της ίδιας της ISIS.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.