Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθηκε στην Αλεξανδρούπολη επικίνδυνος σύριος τζιχαντιστής της ISIS.Έμενε στη Θεσσαλονίκη.Το κινητό μίλησε…..




Ένας 32χρονος σύριος ύποπτος για διασυνδέσεις του με την τρομοκρατική τζιχαντιστική οργάνωση ISIS συνελήφθηκε  την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη για  « συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση », ανέφερε πηγή της αστυνομίας. Ο ύποπτος αρνήθηκε ότι είναι μέλος της ISIS στις δηλώσεις του στον τύπο.Παρουσιάστηκε με τη γυναίκα του στην Αλεξανδρούπολη για την ανανέωση του αιτήματος ασύλου.

Ήταν υπό την παρακολούθηση της ελληνικής αστυνομίας γιατί κρίθηκε ύποπτος κατά την άφιξή τπυ στην Ελλάδα τον Ιούνη του 2016 μέσω της νήσου Λέρου . H σύλληψή του αποφασίστηκε αφότου η γυναίκα του τον κατηγόρησε για βία που άσκησε στα 2 τους παιδιά και στην ίδια και ότι ήταν υπέρμαχος της ISIS αποκάλυψε αστυνομική πηγή.
 « Μια έρευνα άνοιξε για την διαπίστωση της ενδεχόμενης συμμετοχής του σε τρομοκρατικές ενέργειες εκτός Ελλάδας στο παρελθόν « , αναφέρει το αστυνομικό ανακοινωθέν.
Έγινε από τις αρχές έρευνα κατ΄οίκον στον τόπο διαμονής τπου στη Θεσσαλονίκη κι εντοπίστηκε φορητό τηλέφωνο του υπόπτου με στοιχεία που παραπέμπουν σε διασυνδέσεις του με την ISIS ανέφερε αστυνομική πηγή.Πρόκειται κυρίως για vidéos και φωτογραφίες που δείχνουν εκτελέσεις αιχμαλώτων και άλλες βιαιοπραγίες της ISIS που κάποιες διαπράχθηκαν από τον ίδιο.  Η γυναίκα του είπε στους δημοσιογρλάφους ότι ο άνδρας της ήταν αστυνομικός στη Συρία και ήταν μέλος της ISIS αλλά πλέον δεν διατηρεί επαφές με την οργάνωση.  Μετά τη σύλληψή του επιχείρησε ν΄ αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του με την κουβέρτα του αλλά εμποδίστηκε από τους φύλακες.lefigaro20.10.17
Στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν φωτογραφίες ,βίντεο όπου κρατά καλάσνικοφ ενώ θεωρείται ότι είναι ο ίδιος σε άλλες τρομακτικές εικόνες όπου κρατά τα κεφάλια αιχμαλώτων πιθανότατα στη Ράκα.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.