Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ «ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ;




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μετά το αποτυχόν πραξικόπημα αλλά κυρίως μετά τις απόπειρες δολοφονίας του για τις οποίες πολύ λίγα έχουν δημοσιευτεί, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να εγκαταστήσει μια ειδική επίλεκτη φρουρά στην Κωνσταντινούπολη που θα περιπολεί μέρα νύχτα σε επίκαιρα επιλεγμένα σημεία για… κάθε «ενδεχόμενο».

Σύμφωνα με τις πληροφοριες, ο διαγωνισμός για την κατάταξη είχε προκηρυχτεί τον περασμένο Φεβρουάριο και η επιλογή 700 επίλεκτων έγινε ανάμεσα σε 8 χιλιάδες 320 αιτήσεις για την πρόσληψη. Από αυτούς οι 386, δηλαδή παραπάνω από τους μισούς, αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη σε κομβικά σημεία.
Στη τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους, (13/8), ο διευθυντής Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, Mustafa Çalışkan, αναφέρθηκε στο «εδικό» έργο τους που δεν θα είναι άλλο παρά η επόπτευση κάθε ύποπτης κίνησης με όλη την σημασία της λέξεως, κυρίως όμως θα είναι η φρουρά που θα προστατεύει τον Ερντογάν σε κάθε του κίνηση.
Βλέπετε… «ο φόβος φυλάει τα έρμα»!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.