Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ… «ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ» ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο υπ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Τουρκία μετά τον Γκιουλέν για το αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου του 2015, θρησκευτικός καθοδηγητής για την τουρκική πολεμική αεροπορία, ο ιμάμης Adil Öksüz, βρίσκεται στην Γερμανία σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και σίγουρα καλύπτεται από τις γερμανικές αρχές.

Ο εν λόγω ιμάμης είχε συληφθεί την επομένη του πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση του Akıncı στην Άγκυρα, που ήταν και το στρατηγείο του πραξικοπήματος, αλλά λίγες μέρες μετά, στις 18 Ιουλίου, το έσκασε με μυστήριο τρόπο και πήγε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη από όπου διέφυγε στο εξωτερικό, προκαλώντας μάλιστα σκάνδαλο για το πως δραπέτευσε.

Οι τελευταίες πληροφοριες που έχουν εξαγριώσει τους Τούρκους αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν, λένε πως θεάθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο σε ξενοδοχείο στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και παρά του ότι έχει εκδοθεί από την Τουρκία διεθνές ένταλμα σύλληψης, όπως φαίνεται οι γερμανικές αρχές τον καλύπτουν στην διαμονή του εκεί.
Το θέμα αυτό αποτελεί άλλο ένα καυτό σημείο στην διογκούμενη κρίση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, ενώ ο Ερντογάν κυριολεκτικά πνέει μένεα στους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας του Γερμανούς.
Εκεί βλέπετε δεν περνούν οι μαγκιές του όπως πήγε να κάνει στην Αθήνα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.