Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Υποκίνηση και «Ευρωπαϊκού» Τελεσιγράφου κατά Τραμπ O Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Επισκέφθηκε την Ουάσιγκτων Ποστ, πέτρα του νέου σκανδάλου



Του Μιχαήλ Στυλιανού
Συγκλίνουσες τώρα πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η οργιώδης  διήμερη προπαγανδιστική εκμετάλλευση από την Ντώϋτσε Βέλλε ενός αδέσποτου δημοσιεύματος της Ουάσιγκτων Ποστ για την διαπόμπευση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως προμηθευτή συμμαχικών μυστικών στους Ρώσους, δεν αποτελούσε κρούσμα δημοσιογραφικού εκτροχιασμού αλλά πολιτική επιχείρηση, προφανώς συντονισμένη με την αντίστοιχη στην Ουάσιγκτων.

Οι πληροφορίες δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό εξωσυστημικό οικονομικό πρακτορείο Ζero Hedge, υπό τον τίτλο «Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απειλούν να θέσουν τέρμα στην κοινοποίηση μυστικών πληροφοριών τους στις ΗΠΑ, λόγω κινδύνου για τις πηγές τους».
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ανταπόκριση του αμερικανικού Πρακτορείου Ασοσιέτετ Πρες, στον ανταποκριτή του οποίου «Ευρωπαίος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι η χώρα του ενδέχεται να σταματήσει να μοιράζεται τις πληροφορίες των υπηρεσιών της με τις ΗΠΑ, εάν επιβεβαιώσει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ μοιράζεται διαβαθμισμένες λεπτομέρειες με Ρώσους αξιωματούχους. Επειδή αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις πηγές μας.»
Ο εν λόγω αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών μίλησε στο Ασοσιέτετ μόνο υπό τον όρο της προσωπικής του ανωνυμίας και της ανωνυμίας της χώρας του.
Η  ανώνυμη δήλωση στο αμερικανικό πρακτορείο διαφανώς προοριζόταν να ενισχύσει τον όγκο δολοφονικού πυρός εναντίον του Αμερικανού Προέδρου, προσδίδοντας στις κατηγορίες εναντίον του τις διαστάσεις συμμαχικού αποσυντονισμού και εξέγερσης.
Αλλά επιπλέον του «ανώνυμου υψηλού μυστικού πράκτορα ανώνυμης χώρας» , το Ασοσιέτετ είχε μεταδώσει νωρίτερα δηλώσεις Γερμανού βουλευτή, μέλους της αρμόδιας για τις μυστικές υπηρεσίες  επιτροπής της Μπούντεσταγκ, ο οποίος είπε σε παραλλαγή διατύπωσης όσα και ο ανώνυμος αξιωματούχος της ανώνυμης χώρας.
Οκ. Μπούργχκαρντ Λίσκχα δήλωσε στο Ασοσιέτετ ότι « αν αποδειχθεί αληθές ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέδωσε εσωτερικές μυστικές πληροφορίες, αυτό θα ήταν άκρως ανησυχητικό. Σημείωσε ότι ο Τραμπ έχει πρόσβαση σε «αποκλειστικές και άκρως ευαίσθητες πληροφορίες, που περιλαμβάνουν το πεδίο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Εάν διοχετεύει αυτές τις πληροφορίες σε άλλες κυβερνήσεις κατά βούλησιν,τότε ο Τραμπ καθίσταται ένας κίνδυνος ασφάλειας ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου».
Βεβαίως ο κ. Λίσκχα είναι βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του κ. Σουλτς, της αντιπολίτευσης. Γεγονός που καλύπτει με ακλόνητο άλλοθι την κυβέρνηση της Καγκελαρίου ΄Ανγκελας Μέρκελ.                             Υπάρχει βέβαια η λεπτομέρεια του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού του Λευκού Οίκου με την αντι-Τραμπ σκανδαλολογία από την Ντώϋτσε Βέλλε.
             Μια Υπουργική Επίσκεψη σαν  στην Ελλάδα…
Ντώυτσε Βέλλε είναι βέβαια ο εθνικός  πομπός του γερμανικού μηνύματος στο εξωτερικό, που στη σημερινή τρίτη  συνέχεια του θορυβώδους σήριαλ Τραμπ έδωσε και την πληροφορία ότι ο Γερμανός Υπουργός των Εξωτερικών, κ. Σίγκμαρ Γκάμπριελ, βρίσκεται στην Ουάσιγκτων και επισκέφτηκε τα γραφεία της Ουάσιγκτων Ποστ.                                         Το γεγονός αυτό αποτελεί πράγματι εντυπωσιακή είδηση κορυφής, εφ’ όσον πρόκειται για την εφημερίδα που εξαπέλυσε την τελευταία επίθεση κατά Τραμπ, με πληροφορίες  που τον εμφανίζουν επικίνδυνο διασπορέα άκρως απορρήτων των συμμαχικών μυστικών υπηρεσιών…
Ο παρουσιαστής του δελτίου δεν ανέφερε άλλες συναντήσεις η επισκέψεις του Γερμανού υπουργού στην Ουάσιγκτων. Και άφησε στον ακροατή  αναπάντητο το ερώτημα (όχι «τι ήθελε η αλεπού στο παζάρι») ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο της επίσκεψης ενός Γερμανού Υπουργού των Εξωτερικών στα γραφεία της Ουάσιγκτων Ποστ, εν μέσω του θεσμικού χαλασμού στις ΗΠΑ, ο οποίος ξεκίνησε από αυτά τα γραφεία:
Επήγε να μάθει εμπιστευτικά την ταυτότητα της «ανώνυμης πηγής» της πληροφορίας, για να βεβαιωθεί για την σοβαρότητα της απειλής για τις μυστικές του υπηρεσίες; ΄Εκανε απλά μιαν εθιμοτυπική επίσκεψη προθέρμανσης, για τις επισκέψεις του στο Αμερικανικό Υπουργείο των Εξωτερικών και στο Κογκρέσο -εάν υπάρχουν στο πρόγραμμα; Και καλά δεν σκέφτηκε ότι η επίσκεψή του θα «παρεξηγηθεί» -στην καλύτερη περίπτωση- ως θεαματική χειρονομία εκτίμησης και επιβράβευσης των υψηλών επιδόσεων της εφημερίδας στην αντικειμενική και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης -με τις αλλεπάλληλες «αποκαλύψεις» της εναντίον του νέου Προέδρου;
Κοντολογίς: Ο Υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας, επισκεπτόμενος τα γραφεία της Ουάσιγκτων Ποστ και με την Ντώϋτσε Βέλλε να το αναγγέλλει στο κόσμο, δεν μπορεί να μην ήξερε ότι αυτή η χειρονομία του δήλωνε κήρυξη πολέμου κατά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του και γερμανική αλληλεγγύη και συμπαράταξη με τους διώκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.