Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

O Γιλντιρίμ ανακοίνωσε το τέλος της Ασπίδας του Ευφράτη στη Συρία.Φεύγουν ηττημένοι οι εισβολείς…..


 © AFP
O τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας του να σταματήσει την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη που ξεκίνησε τις αρχές Αυγούστου στη Β Συρία.
Σύμφωνα με τον ίδιο η αποστολή των τουρκικών δυνάμεων στη Β Συρία στέφθηκε μ΄επιτυχία.  « Κάθε μελλοντική επέμβαση στη Συρία θα οφείλει να φέρει έναν άλλο όνομα στο μέλλον « , διευκρίνισε ο Binali Yildirim.

Την ανακοίνωση έκανε ο ο τούρκος πρωθυποουργός στο NTV στις 29 Μαρτίου.
«Ο σκοπός ήταν η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και η απώθηση της απειλής της  Daesh και να επιτρέψουμε την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους: αυτή είναι μια αποστολή που ολοκληρώθηκε μ΄επιτυχία », δήλωσε επίσης η κυβέρνηση σε ανακοινωθέν  που δημοσιεύθηκε μετά από  μια σύσκεψη της ασφάλειας που συμμετείχε και ο Recep Tayyip Erdogan.lecho,sputnik rt
Μια μέρα ιστορική για τον συριακό πόλεμο…….
Ωστόσο το afp λακωνικά εν πρώτοις αναφέρει ότι η Τουρκία ανακοινώνει το τέλος της επιχείρησης στη Β Συρία χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν θ΄αποσύρει τις δυνάμεις της.
Το Εθνικό Συμβούλιο ασφάλειας υπό την διέυθυνση του Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε το τέλος της επιχείρησης επίσης αλλά ο  Binali Yildirim, δεν απέκλεισε μελλοντικές εκστρατείες στη Συρία.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.