Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΝΕΟ «ΜΑΤ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μια νέα αιφνιδιαστική κίνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, αλλάζει όλα τα δεδομένα στον Καύκασο την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προκαλεί με μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα και στην μύτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Συγκεκριμένα ο Πούτιν υπέγραψε την απόφαση με την οποία οι ένοπλες δυνάμεις της ανεξάρτητης περιοχής της Νότιας Οσετίας, που αποσχίστηκε από την Δημοκρατία της Γεωργίας από το 2006 μετά από αγώνες ετών, εντάσσονται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Την συμφωνία αυτή υπέγραψαν στην Μόσχα οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Νότιας Οσετίας και οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν και της Νότιας Οσετίας, Tengiz Pkaladze. Από τώρα και στο εξής οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Οσετίας θα λαμβάνουν εντολές από την Μόσχα.
Η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση του Πούτιν, όπως αναφέρεται, αλλάζει όλα τα δεδομένα στην πολύ ευαίσθητη περιοχή του Καυκάσου και επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις στην Μαύρη Θάλασσα και γενικότερα μεταξύ του ΝΑΤΟ, που η συνοχή του αρχίζει τελευταία να τρίζει επικίνδυνα και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα της έντασης με την Ουκρανία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.