Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚ ένας ακόμη ρώσος διπλωμάτης νεκρός.Αιφνίδιος θάνατος του Vitali Tchourkine μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ…


Vitali Tchourkine
O μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ ο Vitali Tchourkine πάθανε αιφνιδίως τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 64 ετών ανακοινώνει το ρωσικό Υπ.Εξωτερικών.
Ο θάνατός του επήλθε την παραμονή των 65ων γεννεθλίων του.Το New York Post αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα που επικαλείται μια ανώνυμη πηγή ο ρώσος διπλωμάτης ήταν στο κτίριο της πρεσβείας της Ρωσίας γύρω στις 9h30, στην Α Ακτή των ΗΠΑ  όταν υπέστη μια  « καρδιακή προσβολή ».
Ο Tchourkine μετεφέρθηκε κατ΄επείγον στο νοσοκομείο αλλά παρά την βοήθεια των γιατρών υπέκυψε στην καρδιακή προσβολή.
Ο αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Farhan Haq σοκαρισμένος από την πληροφορία του θανάτου του Tchourkine εξέφρασε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του υψηλόβαθμου διπλωμάτη και στη ρωσική κυβέρνηση.
« Θρηνούμε τον πρέσβη Vitali Tchourkine », δήλωσε ο Farhan Haq σε συνέντευξη τύπου.
Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι « σήμερα στη Ν Υόρκη ο Vitali Ivanovitch Tchourkine μας εγκατέλειψε αιφνιδίως. Αύριο θα γινόταν 65 ετών.Ένας μεγάλος διπλωμάτης.Ένας αστραφτερός άνθρωπος.Χάσαμε έναν δικό μας 65 ετών »,έγραψε στη σελίδα της στο Facebook.
Η σύνοδος του Συμβουλίου Κηδεμονίας του οργανισμού Ην.Εθνών ξεκίνησε με ένα λεπτό σιγή.
Ο Vladimir Poutine εξέφρασε τα συλλυπητηρία του στους συγγενείς του Vitali Tchourkine και στο Υπ.Εξ.
Ο Vitali Tchourkine αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην υπεράσπιση των συμφερόνταν της Ρωσίας δήλωσε ο ανπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας ο Piotr Illitchev.sputnik 20.2.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.