Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πούτιν και Τραμπ στο τηλέφωνο: συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους για να νικηθεί η ΙSIS και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.


Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Κρεμλίνο κατά τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ο Πούτιν συνεχάρη τον Τραμπ για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του κια του ευχήθηκε κάθε επιτυχία για το μέλλον.

Και οι 2 πλευρές έδειξαν τη διάθεση να εργαστούν μαζί για τη σταθεροποίηση κι ανάπτυξη της ρωσοαμερικανικής συνεργασίας σε μια εποικοδομητική ισότιμη και αμοιβαία βάση.Από κοινού συζήτησαν τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα συμπεριλαμβανομένων τη μάχη κατά της τρομοκρατίας την κατάσταση στη Μ Ανατολή την αραβοισραηλινή διαμάχη και γενικότερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος αλλά και το θέμα της χερσονήσου της Κορέας.
Επίσης συζήτησαν και την κρίση στην Ουκρανία. Συμφώνησαν να θεσπίσουν μια συνεργασία σε όλες αυτές και σε άλλες περιοχές.την ίδια στιγμή ανέδειξαν την προτεραιότητα των συντονισμένων προσπαθειών της μάχης κατά της κύριας απειλής που είναι η τρομοκρατία. Οι 2 πρόεδροι συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια αληθινή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με σκοπό την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους κι άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.
Συνέχισαν τησυζήτηση επί οικονομικών κι εμπορικών θεμάτων μεταξύ των 2 χωρώνκιαο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε ευχήθηκε ευδαιμονία και ευημερία στο ρωσικό λαό σημειώνοντας ότι η Ρωσία και οι πολίτες της τυγχάνουν της συμπάθειας του αμερικανικού λαού.Ο Πούτιν ανταπέδωσε λέγοντας ότι ανάλογα αισθήματα θρέφουν και οι ρώσοι για τους αμερικανούς υπενθυμίζοντας ότι οι 2 χώρες ήταν 2 σύμμαχοι σε 2 παγκοσμίους πολέμους και ότι θεωρεί τις ΗΠΑ σαν ένα σημαντικό εταίρο στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.