Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Η σχέση Πούτιν-Ερντογάν μοχλεύει την αποτυχία των συνομιλιών του Κυπριακού; ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ πάντων ένεκεν


%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%cf%87%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Με λίγα λόγια ο Πούτιν « σώζει» την Κυπριακή Δημοκρατία από περισσούς μπελάδες στην συγκεκριμένη κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία;
Ας πιάσουμε τα πράγματα όπως τρέχουν με τα δεδομένα αυτών των ημερών, διότι τα πάντα ρει.
Ο Ερντογάν δηλώνει εκνευρισμένος από την αποτυχία των συνομιλιών του Κυπριακού, αλλά είναι ΨΕΥΤΗΣ.

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αποκλείοντας την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.
«Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» δήλωσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 13 Ιανουαρίου 2017
ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ, διότι αυτός επεδίωξε να αποτύχουν οι συνομιλίες για πολλούς γεωστρατηγικούς λόγους, ισχυρής τουρκικής παρουσίας στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου και μάλιστα απέναντι από το θέατρο των επιχειρήσεων στην Συρία-Ιράκ .
Αλλά και για ένα ακόμη λόγο, να πουλήσει εκδούλευση στα ρωσικά ενεργειακά συμφέροντα που είναι ανταγωνιστικά στον σχεδιασμό αγωγών μεταφοράς στην περιοχή αυτή προς την ΕΕ.
Ο Ερντογάν ήδη πατάει και μετά τα δύο πόδια του μέσα στην συνθήκη της Σαγκάης και ταυτόχρονα το παίζει και συνομιλητής της Ευρώπης εκβιάζοντας με το προσφυγικό για να πάρει «φράγκα»
Ας θυμηθούμε πριν δυο μήνες
22 Νοεμβρίου 2016
Ρωσία και Κίνα έδωσαν το «πράσινο φως» για ένταξη της Τουρκίας στον οργανισμό της συνθήκης της Σαγκάης pentapostagma.gr/
10 Οκτωβρίου 2016
Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream skai.gr/
Σήμερα ο αγωγός Turkish Stream είναι ο κατεξοχήν ενεργειακός αντίπαλος του ΤΑP και επιθυμεί μέσω αυτού η Ρωσία να προλάβει να δώσει ζεστασιά και ενέργεια στη παγωμένη Ευρώπη.
Μάλιστα θέλει διακαώς για τον σκοπό αυτό να περάσει από Θράκη-Μακεδονία πριν φτάσει Ευρώπη.
Συγκρατήστε την διαδρομή αυτή διότι η ανάποδη φορά της οδηγεί στην ΠΟΛΗ και τα ΣΤΕΝΑ που το επόμενο διάστημα θα είναι για πολύ καιρό στην επικαιρότητα μέχρι να λυθεί το ερώτημα εκείνων των ημερών…
«σε ποιον θα ανήκει τελικά ο ενεργειακός κόμβος –γέφυρα που λέγεται ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;» βλ. και πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Όμως οι Ευρωπαίοι βιάζονται γιατί κρυώνουν και μια όπως -όπως λύση του Κυπριακού ( γιατί άραγε περίμεναν τόσα χρόνια για σταματήσουν την αδικία στο νησί ; ) τους λύνει σήμερα τα χέρια να χαράξουν νέες ενεργειακές διαδρομές, όπως…
Μόλις εχθές
«Ευρωπαική ‘Ενωση και Ισραήλ θέλουν τον αγωγό EASTMED και το δείχνουν!»
«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα από την Κυπριακή εφημερίδα “Σημερινή” και από την Ελληνική “Real News” προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο αγωγός EASTMED που έχει στόχο να μεταφέρει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ μέσω Κύπρου Ελλάδος και Ιταλίας στη Δυτική Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Real News – Σημερινής οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου-Ιταλίας και Ισραήλ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνουν μέσα στον Ιανουάριο ομάδα εργασίας με στόχο το Σεπτέμβριο του 2017 να υπογραφεί ένα μνημόνιο κατανόησης για την κατασκευή του EASTMED.
Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι τα λεφτά της μελέτης, που είναι 4 εκατ. ευρώ, τα πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά ο EASTMED θα έχει μήκος 1800 χλμ από τα οποία τα 1330 χλμ θα είναι υποθαλάσσια και τα 550 χλμ θα διέρχονται από τα εδάφη της Κύπρου και της Ελλάδας.
Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι τα λεφτά της μελέτης, που είναι 4 εκατ. ευρώ, τα πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνολικά ο EASTMED θα έχει μήκος 1800 χλμ από τα οποία τα 1330 χλμ θα είναι υποθαλάσσια και τα 550 χλμ θα διέρχονται από τα εδάφη της Κύπρου και της Ελλάδας.
Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή μελέτη το συνολικό κόστος κατασκευής του αγωγού θα ανέλθει στα 5,2-6 δις δολάρια ενώ η μεταφορική του ικανότητα θα αγγίζει τα 10 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο. Τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι ο αγωγός είναι οικονομικά βιώσιμος με μία μικρή αύξηση τιμής του φυσικού αερίου τα επόμενα 10 χρόνια, κάτι που αναμένεται να συμβεί.»
mikrometoxos.gr/12.01.2017 00:01
Αντίπαλος του EASTMED αγωγού φυσικά είναι ο Turkish Stream.
Αντίπαλος των συνομιλιών για την ανεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό είναι ο Turkish Stream.
Αντίπαλος του Σχεδίου του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ κανένας.
%ce%b7-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%cf%87%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του.
Έρχεται λύση στο Κυπριακό μέσα από απίθανες συγκυρίες.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.