Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι τούρκοι κατέκτησαν την συριακή πόλη Jarablus μαζί με FSA και ΗΠΑ.Η ISIS παρέδωσε την πόλη…



Στοιχεία της ένοπλης αυτοαποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης Free Syrian Army (FSA) υποστηριζόμενα από την τουρκική χερσαία επιχείρηση κι από αέρος περικύκλωσαν το προπύργιο της Daesh στη Β Συρία την πόλη Jarablus στο πλαίσιο της συντονισμένης επίθέσης Tουρκία-anti Daesh διεθνούς συμμαχίας με την κωδική ονομασία Ασπίδα του Ευφράτη.
Την Τετάρτη και γύρω στο απόγευμα βρίκονταν ήδη στο κέντρο της πόλης και ήλεγχαν το 90% αυτής σύμφωνα με πηγές αξιόπιστες.Ένας διοικητής της αντιπολίτευσης της φράξιας Failaq al Sham που διαφύλαξε την αναωνυμία είπε στους ρεπόρτερ ότι οι περισσότεροι μαχητές της Daesh στη Jarablus αποσύρθηκαν και κάποιοι από αυτούς εγκατέλειψαν την μάχη.
« Οι μαχητές της Daesh αποσύρθηκαν από πολλά χωριά στα περίχωρα της Jarablus και κατευθύνθηκαν νότια προς την πόλη al Bab, » ανέφερε ο διοικητής της οργάνωσης  Failaq al Sham.Πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι οι μαχητές της Daesh πρόβαλαν ασθενή αντίσταση στις μονάδες του FSA και στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις.dailysabah
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.