Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αμερικανικό «στοπ» στα κυβερνητικά σχέδια για hotspot στην Κρήτη – Ποιον υπουργό θέλουν να «φάνε»


crete_us

Νέα τροπή παίρνει το θέμα της δημιουργίας Κέντρων Φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr από ανώτερες στρατιωτικές πηγές, οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την έλευση προσφύγων και μεταναστών στο νησί, λόγω της σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης που έχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως, την ύπαρξη και λειτουργία της Βάσης της Σούδας.

Μάλιστα αποτέλεσε θέμα συζήτησης το περασμένο Σάββατο, σε κοινωνική εκδήλωση στον Πειραιά, παρουσία ξένων στρατιωτικών ακολούθων.
Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θεωρούν ότι η παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη θα θέσει σε κίνδυνο τη Βάση, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από επίδοξους τρομοκράτες, που θα διεισδύσουν ως πρόσφυγες στο νησί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ΗΠΑ επιθυμούν την αντικατάσταση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο θεωρούν ως τον κύριο υπεύθυνο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το προσφυγικό στην Ελλάδα.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
Πάντως στην περίπτωση που οι Αμερικανοί θέσουν βέτο, τότε θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα, τα οποία πιθανώς να επηρεάσουν και τον σχεδιασμό της Γερμανίας στο προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης.
Υπενθυμίζουμε ότι πρόθεση της Γερμανίας είναι να δημιουργηθεί στην Κρήτη και περιφερειακό κέντρο ασύλου, το οποίο θα εξετάζει τις περιπτώσεις χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες που θα επαναπροωθούνται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από τη Γερμανία, στο πλαίσιο του Δουβλίνου 3.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.