Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ!

erede

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συγκλονίζει τον αθλητικό κόσμο της Τουρκίας η είδηση ο τι ο βετεράνος διεθνούς φήμης Τούρκος ποδοσφαιριστής, Arif Erdem, με πολλά πρωταθλήματα στην Γαλατά Σαράι ενώ είχε διακριθεί με την εθνική Τουρκίας, κυνηγημένος από το τουρκικό καθεστώς ως συμπαθών του Φετουλάχ Γκιουλέν, την τελευταία στιγμή διέφυγε από τα İpsala στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μόλις έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Arif Erdem με την κατηγορία για συμμέτοχη στο αποτυχών πραξικόπημα, ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής που έχει τιμήσει τα τουρκικά χρώματα πολύς φόρες στο παρελθόν, εξαφανίστηκε και καταζητούνταν από τις τουρκικές αρχές. Μάλιστα κατηγορείται ότι μετείχε σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση για την ανατροπή του νόμιμου τουρκικού καθεστώτος.
Μόλις χτες το βράδυ έγινε γνωστό πως ο Arif Erdem έφυγε κυνηγημένος προς τα ελληνικά σύνορα και εκεί, άγνωστο πως, κατάφερε να περάσει το τουρκικό τελωνείο των Ιψάλων και στη συνέχεια να περάσει από τους Κήπους στο ελληνικό έδαφος, όπου και αγνοείται η τύχη του όπως αναφέρουν οι Τούρκοι.
Ο Arif Erdem ήταν επί χρόνια κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Γαλατά Σαράι της Κωνσταντινούπολης, ενώ μετείχε στην εθνική Τουρκίας στο ευρωπαικό πρωτάθλημα όπου και έχει διαπρέψει και έχεί τιμηθεί από τις αθλητικές άρχισε της Τουρκίας με πολλά μετάλλια. Για ένα διάστημα είχε παίξει και στην Real Sociedad. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα στο τουρκικό ποδόσφαιρο.
Τώρα… άγνωστο είναι αν θα μας δημιουργήσει και άλλο “πονοκέφαλο” με τους γείτονες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.