Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ –ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!


ozel-3

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος που γίνεται με καθυστέρηση ενός έτους και μετά την επαναπροσέγγιση με την Ρωσία και το Ιράν, παρά του ότι επίσημα έχει πρόφαση την καταπολέμηση της τρομοκρατίας των Τζιχαντιστών, στην πραγματικότητα είναι για να χτυπήσει τους Κούρδους της Συρίας και να ακυρώσει την ολοκλήρωση του λεγόμενου “Βορείου Διαδρόμου” δηλαδή την δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής οντότητας στην βόρειο Συρία που θα αποτελέσει θρυαλλίδα για την ακεραιότητα της ίδιας της Τουρκίας.

Η επίσημη εκδοχή της Άγκυρας για την επιχείρηση στην πόλη Cerablus είναι ότι η Τουρκία κάνει νόμιμη χρήση του δικαιώματα άμυνας της. Σύμφωνα με την Τουρκία η επιχείρηση γίνεται για τρεις λόγους : 1) Ασφάλεια των συνοριακών περιοχών. 2) Για την στήριξη των δυνάμεων του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού κατά των Τζιχαντιστών, και 3) Εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Στην πραγματικότητα όμως είναι να αποτραπεί να πέσει η Cerablus στα χέρια των Κούρδων.
Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται ένα πρωτοφανές πολύπλοκο πάζλ των δυνάμεων που δρουν στο συριακό έδαφος και όπως ομολόγησε ο έγκυρος Τούρκος σχολιαστής στην εφημερίδα Milliyet, ο Sami Kohen, τα πράγματα έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ που κανείς δεν ξέρει ποιος είναι με ποιον.
Το γεγονός είναι ότι και μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Γκαζιαντέπ εναντίον του κουρδικού πληθυσμού, το μίσος των Κούρδων προς την Τουρκία και τον Ερντογάν έχει ανάψει «κόκκινο» και το εγγύς μέλλον προβλέπεται άκρως εκρηκτικό για την ίδια την Τουρκία. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα του πληθυσμού : «δολοφόνε Ερντογάν»!
Το ΡΚΚ έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του σε μια ακτίνα από τις νοτιοανατολικές επαρχίες μέχρι την Μεσόγειο και στον Βορρά στον Πόντο, όπου τελευταία παρατηρείται έξαρση επιθέσεων.
Τους Κούρδους στηρίζει άμεσα η Αμερική ενώ και η Ρωσία προσπαθεί να μην τους δυσαρεστήσει. Το Ιράν είναι σαφώς κατά των Κούρδων καθώς έχει το δικό του κουρδικό πρόβλημα. Όσον αφορά τον Άσαντ, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έχει βρει με τους Κούρδους. Το συριακό καθεστώς ήρθε σε συμφωνία με τους Κούρδους του YPG, (συριακός κλάδος) και σταματά τους βομβαρδισμούς της πόλης Haseke. Για την επίτευξη της συμφωνίας που αφήνει το Haseke στα χέρια των Κούρδων, έπαιξε μεσολαβητικό ρόλο ο ρωσικός παράγοντας. Την είδηση της συμφωνίας συριακού καθεστώτος και Κούρδων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος των Κούρδων, Nasse Haj Mansour και την μετέδωσε και το λιβανέζικο κανάλι της Χετζμπολάχ, Al Mayadeen.
Το επίμαχο σε όλα αυτά είναι ο πολύ μεγάλος κίνδυνος δημιουργίας νέων κυμάτων εκατομμυρίων προσφύγων προς την Δύση και φυσικά με πρώτο σταθμό την Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι πανικόβλητες δηλώσεις των αρμοδίων.
Που θα πάνε όλοι αυτοί ???
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.