Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

«ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΠΙΛΟΤΟΥΣ

-darbeci-askerler-dis-politika-sinavina-donustu--7390027

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το ζήτημα των οχτώ Τούρκων πιλότων που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και τώρα ζητούν πολιτικό άσυλο, έχει αρχίσει και παίρνει «άγρια» τροπή στα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς άρχισαν και φανερά πλέον οι απειλές ότι αν δεν παραδοθούν το συντομότερο στην Τουρκία τότε θα έχουμε σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών.

Με ένα χαρακτηριστικό άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Milliyet, αναφέρει πως η Ελλάδα δίνει εξετάσεις προς την Τουρκία, (λες και… είμαστε τα μαθητούδια της Άγκυρας), για το ζήτημα των οχτώ Τούρκων πιλότων και ότι η καθυστέρηση της έκδοση τους προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημία στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.
Ενώ παρουσιάζει δηλώσεις Ελλήνων παραγόντων που αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί η νομική διαδικασία σύμφωνα με το διεθνές και το ελληνικό νομικό σύστημα, εν τούτοις σαν να μην αναγνωρίζουν κανένα διεθνές ή ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης, απειλούν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, σαν να μας λένε με λίγα λόγια : «αφήστε τα νομικά τερτίπια και δώστε τους μας αμέσως για να… μην έχουμε άσχημα μπλεξίματα!».
Για άλλη μια φορά οι «φίλοι» και «σύμμαχοι» μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε το… δορυφοράκι της Άγκυρας.
Yeter artık beyler ! Burası Yunanıstan! =Φτάνει πια κύριοι! Εδώ είναι Ελλάδα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Komşunun dış politika sınavı = Το τεστ εξωτερικής πολιτικής του γείτονα.
Yunanıstan ile diplomatik çıkmaz = Διπλωματικό αδιέξοδο με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.