Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ!


mujde-ar-rodos-a-yerlesiyor-7215755

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κατάσταση στην γειτονική χώρα με την ασφυκτική ισλαμική πολιτική του Ερντογάν, μια πολιτική που έχει προκαλέσει λουτρό αίματος με τους Κούρδους και στις μεγάλες πόλεις με τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, έχει προκαλέσει ένα εντυπωσιακό κύμα φυγής από επώνυμους Τούρκους προς το εξωτερικό.

Τελευταίο «κρούσμα» σε αυτό το κύμα φυγής είναι η διάσημη και με μεγάλη καριέρα Τουρκάλα ηθοποιός, Müjde Ar, η οποία όπως ανακοίνωσε στα τουρκικά ΜΜΕ αποφάσισε να εγκαταλείψει την Τουρκία και να ζήσει αλλού.
Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως η Τουρκάλα ηθοποιός αποφάσισε να εγκατασταθεί στην ελληνική νήσο Ρόδο και μάλιστα για τον λόγο αυτό αρνήθηκε μια τελευταία πρόταση που της έγινε να παίξει σε μια καινούργια ταινία.
Ενδιαφέρων είναι να δούμε αν η απόφαση αυτή της Müjde Ar συνδέεται με την ύπαρξη στην Ρόδο μιας μικρής μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής ανθελληνικής εκμετάλλευσης από την Τουρκία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.