Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τα όμορφα χάρτινα τείχη της ΠΟΛΗΣ όμορφα καίγονται


φωτο (26)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τελευταία παράσταση και όλα τα εισιτήρια είχαν πωληθεί.
Ο πρωταγωνιστής στην εξέδρα χαιρετάει το αλλάζον πλήθος, είναι άλλωστε και η τελευταία παράσταση που δίνει.
Θυμηθείτε την κινηματογραφική υπερπαραγωγή της δεκαετίας του 90.

Lepa Sela Lepo Gore – Τα Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται
¨Την ώρα που ο Ελληνισμός πενθεί σήμερα για την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε ένα «σόου» με χολιγουντιανές διαστάσεις με αφορμή την συμπλήρωση των 563 χρόνων από το τραγικό για την Ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό γεγονός.
Στις εκδηλώσεις έγιναν μουσικοθεατρικά δρώμενα με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τα 1.200 άτομα, ενώ συμμετείχε και ένα ειδικό τμήμα του στρατού που φέρει το όνομα «Τμήμα Κατάκτησης». Το εν λόγω τμήμα αποτελούνταν από 478 άντρες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με οθωμανικές στολές και κυρίως Γενίτσαρων.
Οι Τούρκοι έχτισαν επίτηδες ψεύτικα τείχη για να εμφανιστεί συμβολικά ο Τούρκος πρόεδρος ως άλλος «Μωάμεθ εκπορθητής» Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην εκδήλωση με ελικόπτερο και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.¨
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal/20160529
Το τριήμερο που μας πέρασε ήταν πλήρες σημειολογικών ερμηνειών.
Ο Πούτιν στην Ελλάδα και στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
Σε μικρή σχετική απόσταση από την χερσόνησο του Ἀθωνα , απέναντι στην Επτάλοφη ΠΟΛΗ μεταξύ του Κερατίου και του Βοσπόρου στήθηκε ξεδιάντροπο πανηγύρι.
Τα τείχη όμορφα, χάρτινα , λευκά περίμεναν τον τελευταίο σουλτάνο της νεοθωμανικής δυναστείας να τα ρίξει για να εισέλθει ως νέος πορθητής Μωάμεθ , μα που αλλού στα σπίτια των τούρκων πολιτών του.
Πρώτη φορά γίνεται τέτοιο υπερθέαμα και η τελευταία διότι τα όμορφα χάρτινα τείχη όμορφα καίγονται.
Θυμηθείτε την κινηματογραφική υπερπαραγωγή της δεκαετίας του 90.
Lepa Sela Lepo Gore – Τα Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται
¨Δεν θα μπορούσε άλλη ταινία να είναι πρώτη στη σειρά παρουσίασης ταινιών με θέμα τα βαλκάνια για λόγους πολλούς και σημαντικούς. Η ταινία αυτή αποτελεί ορόσημο στη θεματολογία του πρόσφατου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τόσο για την χρονική στιγμή που γυρίστηκε όσο και για την ουσία που πραγματεύεται και δεν είναι άλλη απο το «ξεκαθάρισμα» λογαριασμών μεταξύ χωρών που συνυπήρξαν για περίπου 40 χρόνια ενωμένοι υπό την καθοδήγηση του στρατάρχη Τίτο.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν όταν ο πόλεμος στη Βοσνία έφτανε στο τέλος του(1996) και αυτό το γεγονός κάνει την ταινία άμεση και ζωντανή. balkanguide.info/
ΚΑΙ μια που μιλάμε για φωτιά να θυμηθούμε τι έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για την φωτιά που θα ανάψει στα Βαλκάνια ( και πράγματι την είδαμε να ανάβει) και η οποία θα μεταφερθεί στην σημερινή Τουρκία.
¨Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία( εννοεί τον Γέλτσιν ) θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».
Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας.
ΕΔΩ αναφέρει μάλιστα ένα περιστατικό μαρτυρίας που είχε από Ρώσο ασκητή στα χρόνια της κατάλυσης του Τσαρικού καθεστώτος… με εγκλωβισμένους ορθόδοξους Ρώσους από φωτιά σε Ιερό Ναό .
Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.
Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».
Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα.
Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως .
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο.
Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του.
Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα.¨
ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ από το 10ο κεφάλαιο από το (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο : «Λόγοι χάριτος και Σοφίας» από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.
ΝΑ ΓΙΑΤΊ ο Ερντογάν φέτος έκανε όμορφα Χάρτινα Τείχη στην ΠΟΛΗ γιατί αυτά όμορφα καίγονται.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.