Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι Έλληνες δίνουν μάχη για την επιβίωση και οι ΜΚΟ προσφέρουν σπίτια δωρεάν σε πρόσφυγες


prosfuges4499222

Έτοιμες να φιλοξενήσουν τις πρώτες οικογένειες προσφύγων είναι 300 κατοικίες στην Αθήνα, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναζητά επιπλέον σπίτια σε Θεσσαλονίκη, Κω, Λέρο, Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Τους χώρους νοικιάζουν ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Relocation Scheme and Emergency Response» έναντι 400 ευρώ μόνο σε πιστοποιημένους πρόσφυγες -όχι μετανάστες- που περιμένουν να εγκριθεί το αίτημα μετεγκατάστασής τους σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι ΜΚΟ προκαταβάλουν τα ενοίκια, δίνοντας ανάσα σε ιδιοκτήτες του κέντρου, που είχαν επί χρόνια ξενοίκιαστα τα διαμερίσματά τους, αναφέρει εφημερίδα. Επίσης αναλαμβάνουν τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν από τη διαμονή προσφύγων.
Στα μισθωμένα διαμερίσματα εγκαθίστανται προσωρινά μόνο οικογένειες με παιδιά, που αυτή τη στιγμή μένουν σε ξενοδοχεία. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τα διαμερίσματα να μπορούν να φιλοξενήσουν από 4-6 άτομα, να είναι άνω των 60 τμ, σε καλή κατάσταση, να μην φέρουν φορολογικά βάρη ή οφειλές και να μην εκκρεμούν κληρονομικές εκκρεμότητες.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.