Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Παζαρεύουν το Κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ με την ΜΗ ίδρυση Κουρδικού Κράτους;

ΠΕΘΑΝΑ

Η Φώτο είναι ενδεικτική για το τι έρχεται. Το πότε το ξέρει μόνο ο ΘΕΟΣ.
Οι Τούρκοι προσπαθούν να αποφύγουν την παγίδα του Κουρδικού με το άνοιγμα της παγίδας των ΣΤΕΝΩΝ..στο τέλος όμως θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στην παγίδα τους.

Το τελευταίο παζάρι της ζωής των Τούρκων θα είναι αυτό που άρχισαν πρόσφατα δηλ. να καθυστερήσουν τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των μεγάλων που είναι η πρόθεση να φτιαχτεί Κουρδικό Κράτος.
Και χρησιμοποιούν για αυτό τον λόγο το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα που διαθέτουν και είναι η ναυσιπλοία των Στενών.
Ο διπλωματικός πυρετός αποκορυφώνεται.
¨Και ποια η μεγαλύτερη απόδειξη πώς οι Αμερικανοί στηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας σε βάρος της Τουρκίας; Η ειδική αποστολή που ανέθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στον εξ απορρήτων του Brett McGurk να βρεθεί με τους Κούρδους και να διεξάγουν συνομιλίες για το πώς θα διευθετηθεί το θέμα στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Με λίγα λόγια η προώθηση του ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
¨Τον Χ.Κίσινγκερ στέλνει εσπευσμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα, για να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθώντας να τον κατευνάσει και δημιουργώντας ένα διπλωματικό κανάλι επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η στρατιωτική συντριβή της Άγκυρας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία έχει καταστρώσει σχέδια πολεμικής εμπλοκής στην Συρία ανάλογα με την πορεία των Κούρδων και του συριακού Στρατού.
Οι Τούρκοι προσπαθούν να αποφύγουν την παγίδα του Κουρδικού με το άνοιγμα της παγίδας των ΣΤΕΝΩΝ..στο τέλος όμως θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στην παγίδα τους.
Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και αφού έριξαν εν ψυχρώ στην Συρία το Ρωσικό μαχητικό, κατάλαβαν τι τους περιμένει και άρχισαν ¨τουρκική γυμναστική¨ στα ΣΤΕΝΑ.
¨Ασκήσεις αποκλεισμού και αποναρκοθέτησης των Στενών σε Βόσπορο και Δαρδανέλια πραγματοποιεί η Τουρκία με προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
Δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής διεξήγαγαν ασκήσεις «προστασίας και αποναρκοθέτησης» στην θάλασσα του Μαρμαρά, που συνδέει τον Βόσπορο με την Μαύρη Θάλασσα, όπως και στα νότιο-δυτικά , στα Στενά των Δαρδανελίων που βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος.
Οι Τούρκοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που κλείσουν τα Στενά για να εμποδίσουν την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων τότε οι Ρώσοι θα ναρκοθετήσουν τα Στενά (έχουν δυνατότητα και από αέρος ναρκοθέτηση) για να τους εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό Στόλο που εδρεύει στον μεγαλύτερο τουρκικό ναύσταθμο του Γκιουλτσούκ κοντά στην Κωνσταντινούπολη.¨
Αλλά και σήμερα το μυαλό των Τούρκων φαίνεται να στοχεύει ΣΤΕΝΑ.
¨Η ναυτική ομάδα ναρκαλιευτικών του ΝΑΤΟ, SNMCMG-2, έχει ξεκινήσει πρόσφατα δραστηριότητες στην τουρκική βάση της Αρτάκης (Erdek), στην επαρχία Μπαλίκεσιρμ, από τις αρχές Ιανουαρίου.
Το λιμάνι της Αρτάκης- στον Μαρμαρά- είναι η βάση των τουρκικών ναρκαλιευτικών. Το «TCG CezayirliGazi Hasan Paşa» έχει αντικαταστήσει το παρόμοιο «TCG Sokullu Mehmet Paşa» ως ναυαρχίδα της ομάδας.
Σύμφωνα με το δελτίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού το τουρκικό ναρκαλιευτικό ‘Cezayirli Gazi Hasanpaşa’, ναυαρχίδα της νατοϊκής ομάδας θα συμμετάσχει στην άσκηση «Ποσειδών», που θα διεξαχθεί από 20 έως 27 Φεβρουαρίου 2016
Τα πλοία του ΝΑΤΟ της ομάδας SNMCMG-2, πέρασαν τα Δαρδανέλια και εισήλθαν στη Θάλασσα του Μαρμαρά.¨
Μ ε όλες αυτές τις διπλωματικές συναντήσεις με κορυφαία την σύνοδο στην Γενεύη που γίνετε αυτές τις μέρες για την ανεύρεση λύσης στο Συριακό και κατά επέκταση στο Κουρδικό ¨οι φίλοι μας¨ οι Τούρκοι βρίσκονται σε brain storming και σκέφτονται πως θα ναρκοθετήσουν τα ΣΤΕΝΑ ή να τα αποναρκοθετήσουν σε περίπτωση Ρωσικών αντιποίνων.
Η Εκκλησία μας πρόσφατα έκανε την Αγιοκατάταξη ενός μεγάλου Ρουμάνου Αγίου του ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΟΖΕΒΙΤΟΥ 1913-1960
Τι έλεγε αυτός ο ΑΓΙΟΣ για τις ημέρες μας…
Οί μεγάλοι καί φοβεροί πόλεμοι θά’ ναι πυκνοί σάν κρίκοι αλυσίδας άλλά ό τρομερώτερος άπ’ όλους θά είναι ό τών έπτά κρατών στό Βυζάντιο!
«Αγγελος έξ ούρανού» θά έλθη κράζοντας μέ δυνατή φωνή νά σταματήση τό μακελειό τών δυνάμεων στήν Κωνσταντινούπολη
Έκεί οί άγγελοι θά δώσουν τόν θρόνο τού Βυζαντίου σ’ έναν άγιο καί ειρηνικά όλοι θά ύπακούουν μή έχοντας πόλεμο στήν γή.
Τότε ή Όρθοδοξία σ’ όλο τόν κόσμο θά άκτινοβολήσει, θά άφανισθεί ή κακία καί μεγάλη αγάπη θά ύπάρχει!
ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΟΖΕΒΙΤΟΥ – Προφητικές φωνές (Άπό έλληνικά χειρόγραφα)
από το βιβλίο: «Ό Βίος καί τά ποιήματα του Όσίου Ιωάννου τον Χοζεβίτου 1913-1960» – Μετάφρασις: Μον. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης, 1984.
Αν θέλουμε πραγματικά να ζωντανέψει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς του Θρύλου πρέπει πρώτα εμείς να ζωντανέψουμε την Ρωμιοσύνη του φιλότιμου και της λεβεντιάς που φέρει ο καθένας στο γενετικό υλικό του για να αντιμετωπίσουμε συν ΘΕΩ τις ανοικτές δραματικές προκλήσεις των ημερών μας.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.