Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Που το πάνε οι Τούρκοι; Βάζουν «πόδι» στην Μαύρη Θάλασσα μέσω Ουκρανίας


τουρκία ασκ ΝΑΤΟ μαύρη θαλ

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και της Τουρκίας συμφώνησαν σήμερα σχετικά με την ανάπτυξη της συνεργασίας τους στο πλαίσιο της οποίας τα  δύο μέρη προτίθενται να αρχίσουν από κοινού να ενισχύσουν τον κλάδο της ναυτιλίας, αλλά και την  «ασφάλεια και την προστασία» στην Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει ο ξένος τύπος , επικαλούμενος το Γραφείο Τύπου της ουκρανικής αμυντικής εταιρείας «Ukroboronprom».

«  Ουκρανία και  Τουρκία  θα οικοδομήσουμε από κοινού την ναυτική αμυντική  βιομηχανία και θα ενισχύσουμε την ασφάλεια και την προστασία της Μαύρης Θάλασσας. Η περιοχή αυτή είναι μία από τις βασικές πτυχές της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε  η   υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής κυβέρνησης.
Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής των οικονομικών  δραστηριοτήτων της αμυντικής κρατικής  εταιρείας «Ukroboronprom» Ντένις  Γκουράκ δήλωσε ότι,  η εταιρεία υιοθέτησε μια πολιτική για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία του κράτους. Επίσης συζητήθηκε στην Τουρκία η διενέργεια Εβδομάδας με θέμα την Άμυνα και στις δύο χώρες.
«Η πολιτική της διαφάνειας και της συνεργασίας της αμυντικής εταιρείας Ukroboronprom , έχει στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.  Πάνω όμως απ “όλα, θα παρέχουμε στον  ουκρανικό στρατό σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό», είπε ο ίδιος  .
Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο ( Η Τουρκία συζητά την αγορά τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων με την Ουκρανία), τα προ μηνών σχέδια για την δημιουργία τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων με την βοήθεια της Ουκρανίας.
Η Ρωσία προειδοποίησε μάλιστα την Ουκρανία για την πιθανή  πώληση  τεχνολογίας  βαλλιστικών πυραύλων μακρού  βεληνεκούς σε τρίτες χώρες, στοχοποιώντας  τους Ουκρανούς  κρατικούς μεσάζοντες οι οποίοι επισκέφθηκαν  την Τουρκία για συνομιλίες σχετικά, με την πιθανή πώληση της τεχνολογίας αυτής
Πρόκειται στην ουσία σύμφωνα με την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,για μία αμυντική συνεργασία η οποία φέρνει το τουρκικό ναυτικό, «δίπλα» από την Κριμαία περιοχή όπου διαβιούν πολλές χιλιάδες Τατάρων ,  τους οποίους « «διαχειρίζονται» οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Θεωρούμε ότι η αντίδραση της Ρωσία και σε αυτό σημείο θα είναι ανάλογη με την κάθοδο τους στο Αιγαίο.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.