Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση ΕΕ για τη Τουρκία: Παραδέχονται ότι χρηματοδοτούν και "χαϊδεύουν" μια χούντα!


Image
Η ΕΕ κατηγορεί την Τουρκία για οπισθοδρόμηση του κράτους δικαίου , τα δικαιώματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης , καλώντας τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει επειγόντως δράση σ΄αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα. Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία αποτελούν μια ωμή παραδοχή της πολιτισμένης Ευρώπης ότι χρηματοδοτεί και χαϊδεύει ένα καθεστώς που δύσκολα δεν μπορείς να μην το χαρακτηρίσεις “ολοκληρωτικό”!
Κι αυτό με βάση τα όσα η έκθεση της ΕΕ αναφέρει!
Η καυστική έκθεση σχετικά με την υποψηφιότητα της Άγκυρας για την ενταξή της στην ΕΕ , που αναμενόταν να κυκλοφορήσει πριν από τις εκλογές , επαινεί την Τουρκία για τους πρόσφυγες της Συρίας και για τη συνεργασία της σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση!
Ωστόσο, ασκεί δριμεία κριτική για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα λέγοντας ότι επί Ερντογάν έχει υπάρξει « σοβαρή οπισθοδρόμηση " για την ελευθερία της έκφρασης και ότι το δικαστικό σώμα έχει υπονομευθεί .
«Η έκθεση υπογραμμίζει μια γενική αρνητική τάση όσον αφορά το σεβασμό του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων ", αναφέρεται στη σύνοψη των βασικών ευρημάτων της έκθεσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .
«Η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά την επανάληψη των εκλογών , την 1η Νοεμβρίου , θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει αυτές τις επείγουσες προτεραιότητες », επισημαίνεται.
Η έκθεση υπογραμμίζει ποινικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων και συγγραφέων , εκφοβισμό των μέσων ενημέρωσης και αλλαγές στους νόμους που καλύπτουν το διαδίκτυο». “Μετά από πολλά χρόνια προόδου σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης , σοβαρή οπισθοδρόμηση παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών ", αναφέρει .
Πρόσθεσε ότι «η ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών , έχουν υπονομευθεί από το 2014 και δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται υπό ισχυρή πολιτική πίεση . "
Η Τουρκία έχει εν τω μεταξύ βιώσει μια «σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της ασφάλειας της" αναφέρει η έκθεση κάνοντας λόγο και για την τελευταία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.
Η δημοσίευση της έρχεται μόλις ένα μήνα μετά, από την ανκοίνωση της ΕΕ για συνεργασία και άπλετη χρηματοδότηση της Τουρκία για τους πρόσφυγες Τρία δις θα δώσουν στην Άγκυρα!
Η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ το 1987 και άρχισε τις ενταξιακές συνομιλίες το 2005, αλλά η Άγκυρα έχει ολοκληρώσει μόνο ένα από τα 33 «κεφάλαια» που απαιτούνται για να ενταχθεί .
ΠΗΓΗ:theguardian.com
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.