Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Βουτιά για ρωσικές μετοχές και τουρκική λίρα αμέσως μετά την κατάρριψη του Σουκχόι.


Turkey-609971


Στον απόηχο της είδησης της κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό, ισχυρές πιέσεις δέχονται ο MICEX και το τουρκικό νόμισμα

Τη μεγαλύτερη πτώση σε..δύο μήνες καταγράφουν οι ρωσικές μετοχές με τον δείκτη Micex να καταγράφει απώλειες 1,65%, στις 1837 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, η λίρα χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου κατά 0,66% (USD:TRY 2,869) και ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης υποχωρεί κατά 1316 μονάδες (1,65%) στις 78428.
«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα», είπε ο Cristian Maggio, επικεφαλής έρευνας για τις αναδυόμενες αγορές στην Toronto Dominion Bank, στο Bloomberg. «Η αντίδραση της λίρας είναι λογική. Το επεισόδιο απλά δείχνει ότι η αγορά υποτιμά έντονα τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην περιοχή».
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία βρίσκεται στην αναμονή για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, που προσθέτει στο κλίμα αβεβαιότητας.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.