Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αγοράζουν πλαστά συριακά διαβατήρια ………….για παροχή ασύλου


faux-passeports-syriens

O Fabrice Leggen,  επιχειρησιακός Διευθυντής της Frontex εξήγησε εδώ και κάποιες ημέρες πως οι υπηρεσίες έχουν λάβει γνώση ότι πλαστά συριακά διαβατήρια πωλούνται στην Τουρκία στους μετανάστες που κινούνται προς Ευρώπη.
Μετανάστες που προέρχονται από Μέση Ανατολή ή Β Αφρική και που μιλούν την αραβική αγοράζουν έτσι το μαγικό χαρτάκι για την εξασφάλιση ασύλου αφού θ΄αναγνωριστούν ως πρόσφυγες.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αστυνομικές αρχές πιστοποιούν αυτήν την διακίνηση των πλαστών συριακών διαβατηρίων. Ένα μέρος καθόλου ευκαταφρόνητο του μεταναστευτικού μαζικού κύματος που παρατηρείται αυτήν την περίοδο είναι μετανάστες οικονομικοί που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στη Δύση χρησιμοποιώντας το πλαίσιο του πολέμου της Συρίας ως « διαβατήριο. »
Απ΄ότι φαίνεται τα πλαστά συριακά διαβατήρια δεν πωλούνται πλέον μόνο στην Τουρκία αλλά και στην γηραιά ήπειρο.Οι υπάλληλοι των γερμανικών τελωνείων κατάσχεσαν δέματα  που περιείχαν πλαστά συριακά διαβατήρια που προορίζονταν να πουληθούν παρανόμως στους αιτούντες άσυλο. (5.9.2015 medias-presse)
Υπάρχουν ωστόσο κι αυτοί που μένουν όπως ένας νεαρός 29χρονος σύριος που σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη του κάπου στη Συρία και είναι 6 χρόνια φαντάρος και πολεμάει τους κάθε είδους εισβολείς.Το σπίτι του καταστράφηκε δεν έχει προσωπική οικογένεια κι όμως είναι εκεί στην γραμμή του πυρός θυσιάζοντας μόρφωση σπουδές καριέρα προσωπική ζωή…….
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.