Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Συρία/Η Ρωσία προετοιμάζει μια επίθεση νίκης κατά των τζιχαντιστών και θα την πραγματοποιήσει με ή χωρίς τις ΗΠΑ


Caygygi

OI EΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Μια καμπάνια λάνσαραν οι οι αντιτιθέμενοι στη συμφωνία μεταξύ Ιράν και Ηπα για να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι θέλει να προσαρτήσει στρατιωτικά τη Συρία όπως έκανε με τη Κριμαία..Στην πραγματικότητα η Μόσχα προετοιμάζει μιαν επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ και θα την πραγματοποιήσει με ή χωρίς την Washington.

Στο περιθώριο του Οικονομικού Forum του Vladivostok στις 4 Σεπτέμβρη 2015 ο Vladimir Poutine επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παρέμβει στη Συρία κατά των τζιχαντιστών.Η προετοιμασία της στρατιωτικής ανάπτυξης της Ρωσίας στη Συρία συνεχίζεται προκαλώντας το θυμό των δυτικών.
Ο ίδιος αρθρογράφος στο Al-Watan έκανε ήδη λόγο για δημιουργία Στρατιωτικής Επστροπής ρωσοσυριακής,για μεταβίβαση πληροφοριών από ρωσικούς δορυφόρους,για την άφιξη πολυάριθμων ρώσων ειδημόνων  και για διοχετεύσεις όπλων πιο σοφιστικέ απ΄ότι στο παρελθόν.Επιβεβαιώθηκε και από ισραηλινά μέσα  Ynet και DebkaFile.Στη συνέχεια είχε αναφέρει και τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του αεροδρομίου στη Λαττάκεια.
H Ρωσία απαντώντας στην κλήση της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας προσανατολίζεται ν΄ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ κατά της Daesh, και να εξαπολύσει την δική της επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών.
Η Ρωσία πληροφόρησε σχετικά τον αμερικανό επίτροπο Michael Ratney, κατά το ταξίδι του στις 28 Αυγούστου στη Μόσχα. Ο Sergey Lavrov δημόσια κάλεσε σε ένα συντονισμό με τον αμερικανικό στρατό απέναντι στους τζιχαντιστές.
Η Ομοσπονδία της Ρωσίας δεν προσανατολίζεται στο να περιορίσει απλά τη Daesh, αλλά να νικήσει όλους τους τζιχαντιστές που ανακήρυξαν το Ισλαμικό Εμιράτο,την al-Qaïda, ΤΟ Ισλαμικό Μέτωπο και κάθε άλλη οργάνωση.Ο καθένας πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει πια καμιά οργάνωση ένοπλη αντικυβερνητική που να μην διασυνδέεται με τους τζιχαντιστές.Αυτό είναι τόσο αληθινό που ως και το Πεντάγωνο αναγνώρισε ότι δεν έχει πια νέα από τους « μετριοπαθείς αντάρτες» που εκπάιδευσε για να πολεμήσουν τη Daesh αφού όλοι ανεξεραίτως ενσωματώθηκαν ήδη στην al-Qaïda.
Οι σύριοι που στην αρχή του πολέμου είχαν προστεθεί στους ξένους μαχητές επανεντάχθηκαν στην Συριακή Δημοκρατία μέσω πολυάριθμων συμφωνιών επανασυμφιλίωσηςπου ενεργοποιήθηκαν σε αυτά τα 3 χρόνια από την κυβέρνηση ή υιοθέτησαν τους σκοπούς των τζιχαντιστών.
Κατά συνέπεια αν οι ρώσοι αποφασίσουν να περάσουν σε δράση θα επιτεθούν στο σύνολο των οργανώσεων που ενσπείρουν τον τρόμο στη Συρία.
Οι δυτικοί πλέον δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο « Εθνικός Συνασπσιμός των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και της επανάστασης », που αυτοί αναγνώρισαν ως την αρχή που αντιπροσωπεύει το συραικό λαό υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.Επομένως αυτοί οφείλουν να υπολογίσουν τα πολιτικά κόμματα στη Συρία συμπεριλαμβανομένων αυτών που συμμάχησαν στο Baas για ν΄αντιπαρατεθούν στους τζιχαντιστές.
Οι δυτικοί που έκλεισαν τις Πρεσβείες τους και στερήθηκαν από κάθε μέσο ανάλυσης γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα διέπραξαν πολλά αποφασιστικά λάθη. Αγνοούν την μετεξέλιξη της συριακής κοινωνίας σε αυτά τα 4 χρόνια του πολέμου.προς Ταρτούς
Πρώρα απ΄όλα υπάρχουν βέβαια πολιτικές διαμάχες στη Συρία αλλά όχι εμφύλιος πόλεμος. Σχεδόν το σύνολο των  πολιτών έχουν συστρατευθεί πίσω από τον πρόεδρο el-Assad εναντίον της ξένης επίθεσης που απειλεί την επιβίωση του πολιτισμισμού του Levant.Ο τύπος των ατλαντιστών εκτιμά ότι η συριακή κυβέρνηση δεν ελέγχει παρά το 20 %του εδάφους και ότι σύντομα θα πέσει.Το συριακό έδαφος που κατοικείται είναι περιορισμένο ενώ η έρημος είναι ευρύτατη. Το συριακό κράτος επέλεξε περισσότερο να υπερασπιστεί τους πληθυσμούς παρά το έδαφος με τα διυληστήρια και τις εγκαταστάσεις αερίου. Σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση το 20 % του πληθυσμού αναγκάστηκε από τις μάχες να καταφύγει στο εξωτερικό το 75 % βρίσεκται υπό την προστασία του κράτους και μόνο ένα 5% το πολύ βρίσκεται στα ευρύτατα εδάφη όπου κινούνται οι τζιχαντιστές.
Έπειτα αν το 2011 πολλοί πίστεψαν στο μύθο της «αραβικής άνοιξης » η βκατάσταση δεν είναι η ίδια σήμερα.Το σχέδιο του Υπ Εξωτερικών ΗΠΑ να επιβάλει στην εξουσία του Αδερφούς Μουσουλμάνους σε όλον τον αραβικό κόσμο προκάλεσε εκτεταμένη φωτιά.Η αιγυπτιακή εμπειρία έγινε προς αποφυγή.Έπειτα η επιχείρηση  « Ηφαίστειο της Δαμασκού » τον Ιούλιο του 2012, η διαμάχη είναις ένας πόλεμος με τους τζιχαντιστές.Η επιλογή πλέον δεν είναι στο αν είσαι υπέρ ή κατά του εθνικιστικού κόμματος Baas, αλλά αν είσαι υπέρ ή κατά του μοντερνισμού.Οι τζιχαντιστές υπερασπίεζονται ένα μοντέλο μιας κοινωνίας που διοικείται από άνδρες πολύγαμους όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά με πέπλο και να συνοδεύονται από άρρεν μέλος της οικογένειας , όπου οι ομοφυλόφιλοι θανατώνονται,όπου μόνο το ισλάμ είναι εξουσιοδοτημένο και όπου η πρακτική του ουαχαμπιτισμού είναι υποχρεωτική.
Είναι ήδη εντυπωσιακό ότι 5 % του πληθυσμού δέχεται να ζει σε ζώνες που ελέγχονται από τζιχαντσιτές.Αγκυλωμένοι στο μύθο της αραβικής άνοιξης που οι ίδιοι δημιούργησαν και οι ίδιοι κατέστρεψαν οι δυτικοί έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα.
Διατείνονται ότι υποστηρίζουν ένα κίνημα δημοκρατικό αντίπαλο στον πρόεδρο el-Assad. Αλλά συν τω χρόνω ο πόλεμος για τη δημοκρατία εμφανίζεεται να είναι μια πολυτέλεια και όχι μόνο γιατί οι δημοκράτες υποστηρίζουν τον πρόεδρο el-Assad κατά των τζιχαντιστών αλλά αυτός εμφανίζεται και ως ο καλύτερος πρωταθλητής τους.2_-_1-28-94b23 (1)
Παίροντας πληροφορίες αποκλειστικά από το Observatoire syrien des Droits de l’homme ο δυτικός τύπος επέλεξε να  εθίσει την κοινή γνώμη.Το  OSDH δεν είναι μια ουδέτερη Ένωση αλλά ένα όργανο προπαγάνδας των Αδερφών Μουσουλμάνων.Η Αδερφότητα είναι η μήτρα όλων των τζιχαντιστικών οργανώσεων.Όλοι οι αρχηγοί τους είναι μέλη ή παλιά μέλη των Αδερφών Μουσουλμάνων από τον Ayman al-Zaouahiri ως τον Zahran Allouche.Οι δυτικοί πληρώνουν σήμερα τις συνέπειες 4 χρόνων προπαγάνδας.
Πέραν από τις δηλώσεις προς εντυπωσιασμό του François Hollande έστειλε μυστικά μια στρατιωτική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό για ν΄αποκτήσει την εξουσιοδότηση για πτήσεις πάνω από το Βορρά της Συρίας.Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Obama διέταξε να βοηθηθεί το συριακό κράτος κατά την υπεράσπιση της Hassaké.Στις 27 και 28 Ιουλίου οι 2 δυνάμεις συντονισμένα απώθησαν την Daesh.Οι βομβαρδισμοί της συμμαχίας στοίχισαν τη ζωή σε  3 000 περίπου τζιχαντιστές.
Λογικά η επόμενη φάση θα όφειλε να συμπεριλαμβάνει και τις ρωσικές δυνάμεις στη συμμαχία anti-Daesh αλλά αυτό είναι λίγο πιθανό. Στην πραγματικότητα ΗΠΑ και Γαλλία που αντιτίθενται στην συμφωνία με Ιράν σκοπεύουν να επεκτέινουν το χάος όχι μόνο στη μέση Ανατολή αλλά και στην Βόρεια Αφρική και στη Μαύρη Θάλασσα.Είναι αυτοί που κατηγορούν τη Ρωσία ότι θέλει «να σώσει τον Άσαντ» από την  «αραβική άνοιξη».
Μάλλον θα παρακολουθήσουμε βομβαρδισμό της Daesh από 2 διαφορετικές συμμαχίες με διαφορετικούς ρόλους οι ΗΠΑ απασχολούμενες με Ιράκ και η Ρωσία με Συρία. Voltairenet 14.9.15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.