Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τούρκοι εθνικιστές: Το ΡΚΚ είναι ο δεύτερος ελληνικός στρατός


Τούρκοι εθνικιστές: Το ΡΚΚ είναι ο δεύτερος ελληνικός στρατόςΆγκυρα: Αναφορές στην Ελλάδα και τις σχέσεις με τουςΚούρδους υπήρξαν κατά την έκτακτη σύγκληση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κατόπιν αιτήματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, προκειμένου να συζητηθούν θέματα τρομοκρατίας. Ο ομιλητής του εθνικιστικού MHP και βουλευτής Γκαζίαντεπ, Ουμίτ Όζνταγ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικού HDP, καθώς και της πολιτικής που εφαρμόστηκε από το 2007 και είχε ως στόχο την επίλυση του κουρδικού προβλήματος.

Όπως πληροφορεί η εφημερίδα, σε μία παρέκβαση του λόγου του, ο Όζνταγ χαρακτήρισε το ΡΚΚ ως «δεύτερο ελληνικό στρατό», αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του με τον ακόλουθο τρόπο:
«Θα ήθελα να ξεκινήσω την ομιλία μου μνημονεύοντας εξ ονόματος όλων των μαρτύρων μας, τον πεσόντα ταγματάρχη της Στρατοχωροφυλακής Αρσλάν Κουλακσίζ, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μάτζικερτ από τρομοκράτες του ΡΚΚ. Η τελευταία επίθεση που έλαβε χώρα στο Μάτζικερτ εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων ήταν το 1071 από τον Βυζαντινό Ρωμαίικο στρατό του Ρωμανού Διογένη.
Ο Έλληνας στρατηγός που βοήθησε και έγινε η αιτία να μπει στην Ελλάδα ο αρχηγός του ΡΚΚ Οτσαλάν, αφού ο τελευταίος το έσκασε από τη Συρία, δικαζόμενος αργότερα στο στρατοδικείο, αποκάλυψε ότι τον είχε βοηθήσει με την εξής φράση: «’’Το ΡΚΚ είναι ο δεύτερος ελληνικός στρατός’’. Με άλλα λόγια, εξακολουθεί η ιστορική συνέχεια».
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.