Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

120 Βρετανοί SAS επιχειρούν στην Συρία για την δολοφονία του Μ.Άσαντ – Η Ρωσία έστειλε Spetsnaz για την προστασία του


SASLarge

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ

Eκατόν είκοσι Βρετανοί SAS βρίσκονται στο συριακό έδαφος με σκοπό την ανατροπή του προέδρου Μ.Άσαντ σύμφωνα με έκεθεση της ρωσικής GRU κάτι που ανάγκασε τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να αποστείλει ομάδες Spetsnaz για την προστασία του αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Περίπου 120 μέλη της  περίφημης ομάδας των  Βρετανών κομάντος  SAS (Special Air Service) επιχειρούν στο συριακό έδαφος μεταμφιεσμένοι σε αντάρτες του  «ισλαμικού κράτους», γράφει η βρετανική εφημερίδα Sunday Express.
Επιπλέον εκθέσεις πληροφοριών της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU,αναφέρουν ότι 500 Κιργίζιοι και Μογγόλοι καταδρομείς που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις των χωρών τους ευρίσκονται στην Τουρκία για να πολεμήσουν «θεωρητικά » εναντίον των μαχητών  του «ισλαμικού κράτους».
Κύριος στόχος ήταν και παραμένει ο Άσαντ κάτι το οποίο έχει εξοργίσει τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν , ο οποίος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  υπέγραψε την υλοποίηση μυστικής «αποστολής» Ρώσων Spetsnaz εντός του συριακού εδάφους ,με σκοπό την προστασία όλων  των Σύρων αξιωματούχων προεξάρχοντος του προέδρου της χώρας.
Πρόκειται για άνδρες της περιβόητης δύναμης Alpha , που  αποτελεί την επιτομή των δυνάμεων αυτού του είδους για την διεξαγωγή μυστικών αποστολών  εκτός Ρωσίας.
Τουρκική κοινωνική ιστοσελίδα  αναφέρει μάλιστα ότι «Κυργίζιοι  και Μογγόλοι  αδελφοί μας έχουν αποστείλει  500 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων για να βοηθήσουν την Τουρκία κατά του ΡΚΚ … όχι γιατί χρειαζόμαστε βοήθεια, αλλά ως χειρονομία καλής θέλησης, μαζί με τους  Τσετσένους αδελφούς μας »
Οι Βρετανοί κομάντος αναφέρεται ότι ενεργούν μετά από την εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών, ως μέρος του συνασπισμού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MTR) , έχοντας ως αποστολή να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν ισλαμιστές αντάρτες, εξοπλισμό και πυρομαχικά του ISIS .
Επιπλέον, συμμετέχουν στην εκπαίδευση των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης στην Σαουδική Αραβία με επικεφαλής άλλους 20 εκπαιδευτές της ομάδας SAS.
Mέχρι τώρα έχουν εκπαιδευτεί μόνο 60 άτομα
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές , οι  άνδρες των βρετανικών και αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών θα εκτελέσουν και  άλλες αποστολές στη Συρία, λόγω  του πλημμελούς και αναποτελεσματικού ελέγχου από αέρος  απο την υπό   αμερικανικό έλεγχο συμμαχία , εναντίον του ISIS.
Ρώσοι όμως  εμπειρογνώμωνες αναφέρουν ότι οι Βρετανοί  θα  προετοιμάσουν το σχέδιο  «Λιβύη 2″ για την ανατροπή του σημερινού Προέδρου της Συρίας  Μπασάρ αλ-Άσαντ, μετά απο την συλογή ανάλογων στοιχείων και  πλήθους πληροφοριών.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.