Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Β ΣΥΡΙΑ:OI KOYΡΔΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΜΙΣΛΙ



αυτοί οι κούρδοι προκαλούν στο Καμισλί πατώντας τη συριακή σημαία
Tις τελευταίες ημέρες στην πόλη Qamishli στην ΒΑ Συρία όπου υπάρχουν και πολλοί αραμαίοι χριστιανοί οι κουρδικές δυνάμεις συγκρούονται με ομάδες της Εθνικής Αυτοάμυνας που πρόσκεινται στο συριακό κράτος.
Στο πρακτορείο Fides, ο συροκαθολικός επίσκοπος Jacques Behnan Hindo της Hassaké αναφέρει ότι « ο καθένας υπερασπίζεται τα δικά του συμφέροντα και στρατηγικές.Τις τελευταίες ημέρες οι τζιχαντιστές απομακρύνθηκαν κατά 60 χλμ από το Qamishli, αλλά οι μάχες ανάμεσα στις διαφορετικές φράξιες θραύουν την δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ενιαίου μετώπου ανατιμετώπισης της τζιχαντιστικής επίθεσης ».

Ο ίδιος δήλωσε ότι 2 από τους 230 ομήρους χριστιανούς ασσύριους που απήγαγε το Ισλαμικό Κράτος απελευθερώθηκαν αλλά πρόσθεσε δεν υπάρχουν νέα για τους υπολοίπους.
Η επίθεση των κούρδων που προωθήθηκαν προς το Tal Abyad υποστηρίχθηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές. (RV ,AFP 17/06/2015) Ενώ πολέμησαν στο πλευρό και του FSA το στρατιωτικό σκέλος της ψευδοσυριακής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα σήμερα Τετάρτη οι ψευδοαντάρτες αμερικανικής κοπής εκπαίδευσης και χρηματοδότησης περικύκλωσαν ένα χωριό Δρούζων κοντά στην Qouneitra στα σύνορα με το Ισραήλ στο συριακό Γκολάν σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).
Μετά από βίαιες συγκρούσεις με το συριακό στρατό οι φράξιες εκ των οποίων και ισλαμιστικές περικύκλωσαν το χωριό Hadar.Οι κάτοικοί του υποστηρίζουν την κυβέρνηση. (i24news.tv, AFP)
ένα μέλος της ISIS στα χέρια της συριακής αντίστασης που μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού
Στη μάχη του Qalamoune, η Hezbollah και ο συριακός στρατός συνεχίζουν την προέλασή τους στην jurd al-Jarajir, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στην Daesh.Κατέλαβαν τις τελευταίες ώρες τα υψώματα Ra’s al-Koch, και Kornet Ra’s al-Saaba,  που βρίσκονται μεταξύ jurd de Aarsale και Ra’s Baalbak μετά από βίαιες συγκρούσεις με την Daesh.
Ο συριακός στρατός περνάει στην αντεπίθεση στην περιοχή της Sweida.Οι τρομοκράτες αποσύρονται αφού απέτυχαν να κυριεύσουν την αεροπορική βάση στρατηγικής σημασίας της Τhalet.Χθες ο αρχηγός της φράξιας  «στρατός του  yarmuk»,ανακοίνωσε το τέλος των επιχειρήσεων του κατά του αεροδρομίου.Ο απολογισμός είναι οδυνητρός για τους ισλαμιστές άφησαν στο πεδίο της μάχης αυτές τις ημέρες 275νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Ο στρατός υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της Εθνικής Άμυνας και χιλιάδες εθελοντές επανέκτησε την πόλη Sakaka χθες το πρωί.Αυτή η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την επανάκτηση της σταρτιωτικής βάσης της μονάδας 52 που πρόσφατα κατέλαβαν στην περιοχή της δυτικής επαρχίας της suweida οι τρομοκράτες.Χιλιάδες δρούζοι ενώθηκαν με τις δυνάμεις του συριακού στρατού.Ο στρατός παρέδωσε  25.000 όπλα σε αυτούς τους εθελοντές.(al manar 17/6/15)
Οι Κούρδοι πιο υποταγμένοι από ποτέ.Σύμμαχοι του Ερντογάν και των ΗΠΑ …………….
dimpenews.com
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.