Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

O αυτονομιστής Πατριάρχης του Κιέβου, Φιλάρετος, προέτρεψε τους Ουκρανούς πιστούς να σκοτώσουν τους κατοίκους του Ντονέτσκ


hmghggk
O αυτονομιστής Πατριάρχης του Κιέβου, Φιλάρετος, προέτρεψε τους Ουκρανούς πιστούς να σκοτώσουν τους κατοίκους του Ντονέτσκ, λέγοντάς τους ότι αυτό δεν είναι »αμαρτία».

»Ποιά είναι η αλήθεια; Ποιά είναι η πηγή του Κακού; Η πηγή του Κακού είναι οι άνθρωποι που ζούν στο Ντονμπάς και στη Ρωσία»
Η δήλωση αυτή του αποσχιστή Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC-KP), έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη κυριακάτικη ακολουθία στις 22 Μαρτίου.
»Το  Donbass είναι ουκρανική γη εδώ και αιώνες και ανέκαθεν κατοικούνταν από Ουκρανούς. Στις περιοχές του Donetsk και του Lougansk ζούν αυτόχθονες πληθυσμοί. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που ήρθαν από την ρωσική αυτοκρατορία, μετέπειτα Σοβιετική Ένωση και Ρωσία και εγκαταστάθηκαν στα ουκρανικά εδάφη».
»Πως είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας χωρίς να σκοτώσουμε και να πάρουμε ζωές; Όχι αδερφοί και αδερφές μου! Αυτό δεν είναι δολοφονία. Δεν παραβιάζεται ο Νόμος του Θεού »ου φονεύσεις». 
Πριν περίπου ένα μήνα και ο πνευματικός ηγέτης των ελληνοκαθολικών (ουνιάτες) , αρχιεπίσκοπος Φραγκίσκος είχε αποκαλέσει τον αιματηρό πόλεμο στο Ντονμπάς, μια »σοβιετική προπαγάνδα». (glagol/UOC)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.