Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Εθνικός Συναγερμός – Η τουρκόφιλη Κομισιόν στρώνει το ευρωπαϊκό χαλί στους τουρκοκύπριους


Η Κομισιόν εγκαινίασε νέο γραφείο infopoint στα κατεχόμενα1

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε ένα νέο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης «EU Infopoint» ‘στο βόρειο μέρος της Λευκωσίας’, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι στόχος του Γραφείου EU Infopoint είναι να φέρει την τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους να ικανοποιήσουν την ανάγκη για ενημέρωση σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των δραστηριοτήτων και των εκστρατειών του καθώς και μέσω μιας δυναμικής παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Γραφείο EU Infopoint εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Walter Deffaa, Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δήλωσε ότι «Αυτό το Γραφείο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης Infopoint είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός σύγχρονου και ελκυστικού χώρου και είμαι βέβαιος ότι θα έχει πολλούς επισκέπτες και θα κάνει μια θαυμάσια δουλειά ευαισθητοποιώντας το κοινό σε θέματα που αφορούν στην ΕΕ και στο Πρόγραμμα Βοήθειας προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα».
Το Γραφείο EU Infopoint είναι τώρα ανοιχτό στο κοινό, καθώς και σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σε μέσα ενημέρωσης, σε ακαδημαϊκούς κύκλους, σε σχολεία, σε εταιρείες και σε μέλη της αγροτικής κοινότητας.
Παρέχονται ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές και το δίκαιο στην ΕΕ μέσω μπροσούρων, βιβλιαρίων, online μέσα και άλλου είδους υλικό. Το Γραφείο EU Infopoint πρόκειται επίσης να διοργανώσει εκδηλώσεις ευρείας προβολής καθώς και πολιτιστικά δρώμενα, σεμινάρια, συνέδρια και εργαστήρια σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλο το βόρειο μέρος της Κύπρου.
Το Γραφείο EU Infopoint διαθέτει επίσης έναν δυναμικό ιστότοπο http://www.abbilgi.eu όπου διαφημίζονται οι δραστηριότητές του και παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων και ευκαιριών χρηματοδότησης στα πλαίσια του Προγράμματος Βοήθειας της ΕΕ προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Το Γραφείο EU Infopoint ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το Μάρτιο του 2015 με μια εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.
Διοργάνωσε επίσης ένα περίπατο στη φύση στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Τον Απρίλιο το Γραφείο EU Infopoint φιλοξένησε ένα πάνελ συζητητών σε θέματα ενεργειακής απόδοσης καθώς και ένα παιδικό θεατρικό έργο με θέμα τη σημασία της ανακύκλωσης. Με προϋπολογισμό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ, το Γραφείο EU Infopoint είναι ένα έργο 30 μηνών με διάρκεια μέχρι τα μέσα του 2017. Χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Προγράμματος Βοήθειας της ΕΕ προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα. ΚΥΠΕ
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.