Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι Σκοπιανοί ενθαρρύνονται για μειονότητα στην Ελλάδα




Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα από το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων "Σίτελ", ότι η Ελλάδα το 2016 θα τεθεί υπό την εποπτεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το κείμενο, το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για την παρακολούθηση.

Βάσει των αλλαγών που έγιναν, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ νέων και παλαιών κρατών μελών.
Όλες οι χώρες θα εκτεθούν στο ίδιο επίπεδο, προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Stefan Chennai, δήλωσε ότι από πέρυσι έχουν εισαχθεί τροποποιήσεις στη διαδικασία αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, είχε αποστείλει επιστολή στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για αναγνώριση "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα...
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.