Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τουρκικός δορυφόρος καταγράφει τα πάντα από τη «μεγάλη απειλή»- Ελλάδα


 

Τούρκικο δημοσίευμα σε αναφορά του για τον τουρκικό κατασκοπευτικό δορυφόρο «Gokturk ΙΙ» που μπήκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, παρέχει ορισμένα στοιχεία.

Ο «Gokturk ΙΙ» διαχειρίζεται από την τουρκική πολεμική αεροπορία και σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο έχει ως έργο: πληροφορίες για τις μυστικές υπηρεσίες, την ασφάλεια των επικοινωνιών, την έγκαιρη προειδοποίηση για πυραυλική απειλή από βαλλιστικούς πυραύλους.
Ο τουρκικός δορυφόρος, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Αιντινλίκ’ έχει σκοπό την παρακολούθηση των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία.
Αυτές είναι: Το Ιράν, που κωδικοποιείται ως πυρηνική απειλή από τις ΗΠΑ, εστίες κρίσης στο χώρο της Συρίας, όπως τις βλέπει το κυβερνών AKP, και η «μεγάλη απειλή» από Ελλάδα (εισαγωγικά στο πρωτότυπο).
Αυτό σημαίνει ότι ο δορυφόρος καταγράφει καθημερινά φωτό, τις οποίες οι εξειδικευμένοι έχουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησή τους.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.