Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Οι Πεσμεργκά έξω από τη Μοσούλη – Το Ισλαμικό Κράτος σκάβει χαρακώματα


Οι Πεσμεργκά έξω από τη Μοσούλη – Το Ισλαμικό Κράτος σκάβει χαρακώματα 
Με τις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά, του βόρειου Ιράκ, να βρίσκονται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από τη Μοσούλη, το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να κατασκευάζει οχυρωματικά έργα γύρω από την πόλη για να την υπερασπιστεί, όπως χαρακώματα.

Σε μάχη που δόθηκε μεταξύ Πεσμεργκά και τζιχαντιστών το πρωί της Πέμπτης, στο μέτωπο της Μπαασίγκ, οι τζιχαντιστές έχασαν 54 άνδρες μεταξύ των οποίων σκοτώθηκε και ένας εμίρης (οπλαρχηγός) με την οικογένειά του.
Ο αξιωματικός των Πεσμεργκά Χαμίντ Αφάντι (Hamid Afandi), είπε στο κουρδικό BasNews: «Έχουμε το πάνω χέρι στα μέτωπα γύρω από τη Μοσούλη και οι περιοχές Μπαασίγκ και Ζαρντκ βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας».
Και συνέχισε ο ίδιος: «Οι τζιχαντιστές άφησαν πίσω τους 54 νεκρούς σε πρόσφατη μάχη στις 5 Φεβρουαρίου. Αναμένουμε εντολή του Προέδρου του Κουρδιστάν (του βόρειου Ιράκ) για να πλησιάσουμε στη Μοσούλη, από την οποία είμαστε μόλις δέκα λεπτά μακριά».
«Το Ισλαμικό Κράτος πλέον βρίσκεται σε αμυντική θέση και σκάβουν χαρακώματα ώστε να εμποδίσουν την προέλασή μας προς τη Μοσούλη».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.