Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Φακέλωμα μέσω της Κάρτας του Πολίτη: Ανακοινώθηκε η θεσμοθέτησή της στην Ελλάδα


v

Θα είναι μια κάρτα την οποία οι πολίτες θα χρησιμοποιούν σε όλες τους τις συναλλαγές με το Δημόσιο, ενώ θα έχει και πιστωτικό χαρακτήρα για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών.
Την θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτη ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Η κάρτα αυτή θα δίνει όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαρουφάκης, πρόσβαση σε μια σειρά από προνοιακές υπηρεσίες στους μη έχοντες χωρίς να στιγματίζονται κοινωνικά.

Η Κάρτα, εννοείται, περιλαμβάνεται και στην λίστα Βαρουφάκη που εγκρίθηκε προ ημερών από το Eurogroup στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους εντός των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές να υλοποιήσει το επόμενο τετράμηνο ώστε να δοθεί η παράταση του ελληνικού προγράμματος για ένα τετράμηνο. Τα δανεικά φέρνουν όρους παγκοσμιοποίησης και μάλιστα έρχεται και τρίτο Μνημόνιο μαζί με φόρο εφάπαξ επί του συνόλου της περιουσίας (περιουσιολόγιο).
Ο κ. Βαρουφάκης έκανε γνωστό σχετικά με την θέσπιση της έξυπνης κάρτας του πολίτη ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτότητα για την πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ) για την πρόσβαση ανασφάλιστων στις παροχές υγείας, καθώς και για την πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων αλλά και άλλες παροχές στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Αυτό θα είναι το τυρί, η φάκα θα είναι το απόλυτο φακέλωμα. Εκεί θα είναι αποθηκευμένα τα πάντα, ακόμα και από που αγοράστηκε το κάθε τι. Ενδεχόμενα μάλιστα από ένα σημείο και μετά όλες οι συναλλαγές, ιδιωτικές-δημόσιες, να γίνονται υποχρεωτικά μόνο από αυτήν την κάρτα με το τσιπάκι. Έτσι το κράτος θα γνωρίζει τα πάντα.
Με την κάρτα είπε ο κ. Βαρουφάκης ο Πολίτης θα πηγαίνει στο Σούπερ μάρκετ και όχι στα κοινωνικά παντοπωλεία να προμηθεύεται τις προνοιακές παροχές που θα του παρέχει το κράτος χωρίς να στιγματίζεται κοινωνικά.
Γιατί δεν δίνουν απλά τα χρήματα στους πολίτες; Μα στόχος είναι να αποκτήσουν και οι υπόλοιποι και όχι η φιλανθρωπία.
Τα Μνημόνια λοιπόν μπήκαν κυρίως για όλες αυτές τις «προοδευτικές» ρυθμίσεις…
Έχουμε εκφράσει την κάθετη διαφωνία μας με την συγκεκριμένη θεσμοθέτηση.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.