Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η Τουρκία «στρατολογεί» Ουιγούρους τζιχαντιστές


yugur
Πρόκειται για τους αυθεντικούς τούρκους της Ανατολής…
Να θυμίσουμε ότι πριν περίπου 4 χρόνια ο Ερντογάν είχε διαμαρτυρηθεί στο Πεκίνο  «για γενοκτονία εναντίον των Τούρκων της Κίνας, εισπράττοντας αιχμηρή απάντηση από την κινεζική κυβέρνηση.

Χιλιάδες ουιγούροι ζουν σήμερα και στην σημερινή Τουρκία, αποτελώντας του αυθεντικούς Τούρκους σε αντίθεση με την πλειοψηφία του τουρκικού κράτους που αποτελείται κυρίως από ξεχασμένους Έλληνες, Κούρδους, Αρμένιους αλλά και άλλες εθνότητες. Ακόμα και ο Ερντογάν είναι ποντιακής καταγωγής και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του γεννιτσαρισμού που κρατάει από τα χρόνια των Οθωμανών.
onalert: Αρχίζει να αποκαλύπτεται ο ρόλος της Τουρκίας στην Κίνα και συγκεκριμένα μεταξύ της κοινότητας των τουρκογενών Ουιγούρων. Η Κίνα ανακοίνωσε πως συνέλαβε 10 Τούρκους υπηκόους, στην Σαγκάη, οι οποίοι παρείχαν πλαστά διαβατήρια σε Ουιγούρους, για να φύγουν από τη χώρα και να μεταβούν σε Συρία, Πακιστάν και Αφγανιστάν, για να πολεμήσουν υπέρ των τζιχαντιστών.
Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2014, όταν οι αρχές στην Σαγκάη, ανακάλυψαν την παράνομη οργάνωση που είχαν συστήσει οι 10 Τούρκοι, προμηθεύοντας με πλαστά διαβατήρια τρομοκράτες, όπως αναφέρουν οι κινεζικές αρχές. Για την ακρίβεια οι Τούρκοι πωλούσαν τα πλαστά διαβατήρια, έναντι του ποσού των 9.680 δολαρίων, έκαστο.
Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και εννέα Ουιγούρους, ( Διαβάστε ποίοι ειναι οι Ουιγούροι ) μέλη του κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην επαρχία Σινγιάνκ, όπου κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι Ουιγούροι. Το Πεκίνο παρακολουθεί με ιδιαίτερα ανησυχία την φυγή Ουιγούρων προς τους τζιχαντιστές, καθώς οι άνδρες αυτοί, θα αποτελέσουν, εν δυνάμει, κίνδυνο, επιστρέφοντας. Τον Δεκέμβριο του 2014, υπολογιζόταν πως περισσότεροι από 300 μουσουλμάνοι Ουιγούροι, είχαν καταφέρει να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Πολλοί από αυτούς μετέβησαν πρώτα στην Τουρκία και από εκεί πέρασαν στην Συρία, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, οι οποίες κάνουν λόγο για διασύνδεση Τούρκων και τζιχαντιστών.
Παρόμοια καταγγελία είχε κάνει Κινέζος αξιωματούχος και πέρυσι, μετά από μια σειρά φονικών τρομοκρατικών χτυπημάτων που πραγματοποίησαν μουσουλμάνοι Ουιγούροι στη βόρεια Κίνα. Οι Κινέζοι στρέφονται κατά του Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν, όπως ονομάζεται η τρομοκρατική οργάνωση που έχουν συστήσει ισλαμιστές Ουιγούροι και η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, έχει σχέσεις με την αλ Κάιντα, αλλά και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το ΙSIS, παρά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που οι αρχές έχουν λάβει.
Αποτέλεσμα, πάντως, όλων αυτών είναι η ψύχρανση των σχέσεων Κίνας-Τουρκίας, ειδικά από την στιγμή που η Τουρκία κάνει, επισήμως, λόγο υπέρ των καταπιεζόμενων από την Κίνα μουσουλμάνων Ουιγούρων. «Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει, άμεσα, να αναμιγνύεται στο θέμα αυτό και να είναι πολύ προσεκτική στις δηλώσεις και τις πράξεις της», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.