Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πού είναι, «Schaeuble», το κεντρί σου; Πού είναι, «Μέρκελ» η νίκη σου;



Ο Μεγάλος ¨  Εκπολιτιστής Στρατηγός ¨ αναπόφευκτα κατεβαίνει στον Άδη… και ο Ιερός Χρυσόστομος φωνάζει για τους ¨οικονομικούς δυνάστες στρατηγούς¨ των ημερών μας.
«Πού είναι, θάνατε, το κεντρί σου; Πού είναι, Άδη, η νίκη σου;»

¨ποῦ σου, θάνατε, τὸ κέντρον; ποῦ σου, ᾅδη, τὸ νῖκος; ἀνέστη Χριστός, καὶ σὺ καταβέβλησαι· ἀνέστη Χριστός, καὶ πεπτώκασι δαίμονες· ἀνέστη Χριστός, καὶ χαίρουσιν ἄγγελοι· ἀνέστη Χριστός, καὶ νεκρὸς οὐδεὶς ἐπὶ μνήματος. Χριστὸς γὰρ ἐγερθεὶς ἐκ νεκρῶν, ἀπαρχὴ τῶν κεκοιμημένων ἐγένετο. αὐτῷ ἡ δόξα καὶ τὸ κράτος εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων ἀμήν.¨MIGNE, Patrologia Graeca 59, 721-724 ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ242. – Κατηχητικὸς εἰς τὸ Άγιον Πάσχα
μήπως  ο Χρυσορήμων  Χρυσόστομος έχει άδικο;
 1.¨ To πάρτι στην Γερμανία με τα «other peoples money» ή καλύτερα«other nations money» τελείωσε!
Οι γερμανικές εξαγωγές καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, από το αποκορύφωμα της κρίσης δηλαδή στις άλλες χώρες της ΕΕ πλην του νότου που κορυφώθηκε την επόμενη τριετία.
Οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων πέφτουν, πλήττοντας το ηθικό των γερμανών μάνατζερ που σχεδιάζουν όλο και λιγότερες επενδύσεις, την αρχή για μόνιμη ύφεση.
Τα στοιχεία για το τρίμηνο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου, που θα ανακοινωθούν σύντομα, θα δείξουν νέα υποχώρηση του ΑΕΠ και τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το γερμανικό «καλβινιστικό» οικονομικό μοντέλο της «γερμανικής πειθαρχίας» που βέβαια πλέον θυμίζει γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης με τους αιχμαλώτους να είναι τα ευρωπαϊκά έθνη.
2.¨Αναστάτωση στις αγορές της Ευρώπης προκαλούν τα τελευταία στοιχεία από την γερμανική οικονομία καθώς αναζωπυρώνουν τους φόβους πως η ατμομηχανή της ευρωπαικής οικονομίας χάνει την ισχύ της.
Αγγελιοφόρος των κακών ειδήσεων είναι σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο ZEW που ανακοίνωσε πως ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών στην Γερμανία εισήλθε σε αρνητικό έδαφος από τον Νοέμβριο του 2012. Συγκεκριμένα ο δείκτης έκανε βουτιά στις-3,6 μονάδες από τις 6,9 μονάδες τον Σεπτέμβριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για μείωση στις 0,8 μονάδες.
  1. ¨ Ο Λάρι Σάμερς δεν είναι μια τυχαία φυσιογνωμία. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους των ΗΠΑ, κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών επί προεδρίας Κλίντον και είχε προταθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του επικεφαλής της Fed.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνει πως είναι πολύ πιθανό ένα νέο -τρίτο κατά σειρά- κύμα ύφεσης.
Ο Σόμερς θεωρεί πως υπαίτια αυτής της κατάστασης είναι η Γερμανία, την οποία κατηγορεί ευθέως για μονολιθικότητα και εμμονή γύρω από το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην ανάλυση που κάνει σημειώνει πως η Γερμανία οδηγείται σε ένα «σημαντικό σφάλμα» και οδηγεί την Ευρώπη σε μια αποπληθωριστική κρίση τύπου Ιαπωνίας.¨
  1. ΄¨ Σύμφωνα με σημείωμα της Capital Economics, η ευρωπαϊκή οικονομία συνιστά έναν από τους τέσσερις παράγοντες αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας.
    Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, «ο πρώτος και κυριότερος παράγοντας αναταραχής έγκειται στην πιθανή αναβίωση της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης».
    Μάλιστα, οι φόβοι πλέον δεν εντοπίζονται στην «αμαρτωλή» περιφέρεια αλλά αντίθετα, στον «πυρήνα» της Ευρωζώνης, τη Γερμανία.¨
  2. «¨Το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί», διεμήνυσε ο Γερμανός αξιωματούχος, τονίζοντας την ανάγκη να αυξηθούν – αλλά και να εφαρμοστούν – οι επενδύσεις.
    «Η Ευρωζώνη πρέπει να επικεντρωθεί στην εφαρμογή επενδυτικών projects», πρόσθεσε.
    Ταυτόχρονα ο Schaeuble κατέστησε σαφές πως κάθε επενδυτικό εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά, προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας.¨
Και τώρα  ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα οικονομική ηλιθιότης;
Με την μόνη διαφορά ότι η Ελλάδα θρηνεί εκατόμβες αθώων θυμάτων, κοινωνική αποσάθρωση και στέρηση αξιοπρεπούς βιοτής και όλα αυτά για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των ¨οικονομικών γερμανών στρατηγών.¨
Αυτοί οι γερμανοί με τα οικονομικά σχέδια τους θέλησαν να μας στερήσουν το ΦΩΣ της ζωής και έρχεται σήμερα η Μακεδονίτισσα Γη με το ψηφιδωτό της Αμφίπολης και  μας δίνει πίσω τα χρώματα της ανθρώπινης ζωής που θέλησαν να μας στερήσουν.
Να γιατί το Ελληνικό Πνεύμα ήταν από παλιά έτοιμο να δεχτεί το  Ζωοποιό Φως της Αναστάσεως  που χρωματίζει και νοηματοδοτεί την ζωή της ανθρωπότητας και να φωνάξει μαζί με τον Ιερό Χρυσόστομο  ¨ἀνέστη Χριστός, καὶ σὺ καταβέβλησαι· ἀνέστη Χριστός, καὶ πεπτώκασι δαίμονες· ἀνέστη Χριστός, καὶ χαίρουσιν ἄγγελοι·¨
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1 σχόλιο:

  1. Τι εγινε ρε παιδια? Χαντακωσαμε Ελληνικες επιγραφες κι αυτοι βαλαν στο τραπεζι Μακεδονικη γλωσσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.