Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Αθέων αγαρηνών» φύλαττε Δέσποινα… Κύπρο και Ελλάδα



 «Αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα..και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν Χριστεπώνυμον  Σκέπε και φύλαττε , ίνα πόθω σε δοξάζομεν» ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΠΗΝΟΥ.
Και ποιοι είναι οι ¨άθεοι αγαρηνοί¨;
Είναι το φανατικό Ισλάμ που δεν ¨έχει τον θεό του¨ και προκαλεί σήμερα με τους  υψηλούς χορηγούς και άδηλους υποστηρικτές  του την ανθρωπότητα.
Και  η διπλωματία ( ή η υποκρισία)   ενός άδηλου χορηγού των δολοφόνων αθέων  αγαρηνών της ISIS πλέον τελείωσε και άρχισε να δείχνει το πραγματικό προσωπείο του.
¨ Μας επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό η Τουρκία.

Οι καθημερινές κινήσεις των δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών καταγράφονται σε συστηματική βάση και διαβιβάζονται απευθείας στο Υπουργείο Άμυνας, το οποίο, στο πλαίσιο πολιτικού και διπλωματικού χειρισμού της επίπλαστης τουρκικής κρίσης, ενημερώνει σχετικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χθες, η κορβέτα του τουρκικού στρατού συνέχισε την ίδια πρακτική, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, «μπαινοβγαίνοντας» στην ουσία στη ζώνη επικινδυνότητας, δηλαδή τον χώρο που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της γεώτρησης από την ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».
Σύμφωνα με την ανάλυση των επιτελών σε ΓΕΕΦ και Υπουργείο Άμυνας, η τουρκική επιδίωξη κινείται σε δύο άξονες:
Διακοπή των εργασιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, μέσω της αύξησης του φόβου για περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις.
Παρέμβαση τρίτων προς διευθέτηση της επίπλαστης διαφοράς σε επίπεδο πολιτικό, κάτι που θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχρονικά απαράδεκτη και απορριφθείσα θέση, για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Η Άγκυρα… θίχτηκε και προχώρησε σε διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση!
Διάβημα προς την ελληνική κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό έκανε η τουρκική πολιτική ηγεσία, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην αντίστοιχη κίνηση της Αθήνας, μόλις χθες.
Ο Έλληνας πρέσβης στην τουρκική πρωτεύουσα, Κυριάκος Λουκάκης, κλήθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τόσο τη διακοπή των συνομιλίών για το Κυπριακό, λόγω της αποχώρησης του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, από τις συνομιλίες με τον Ντερβίς Έρογλου, όσο και τις διαμαρτυρίες της Λευκωσίας για τις παρενοχλήσεις από τουρκικά πλοία εντός των ορίων της κυπριακής ΑΟΖ, όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Τι να το κάνεις όταν ¨ρίχνεις ζεμπεκιές¨ και ¨ κάνεις κουμπαριές¨ με τους ¨λύκους της στέπας ¨είναι λογικό να θέλουν να σε φάνε.
40 ολάκερα χρόνια καμιά έκθεση και καμιά κύρωση δεν  ίδρωσε το αυτί της Τουρκίας και θα ιδρώσει τώρα;
¨ Καταγραφή τουρκικών προκλήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει η έκθεση προόδου για την τουρκική ενταξιακή πορεία, χωρίς, όμως, να συνοδεύεται από εισηγήσεις για επιβολή ποινών. Σημειώνουμε ότι οι εισηγήσεις για επιβολή κυρώσεων προς το Συμβούλιο συνιστούν δικαίωμα το οποίο μπορεί να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η εξέλιξη των γεγονότων κατά κάποιο ακατάληπτο τρόπο βαίνει επιδεινούμενη σαν να μας έβαλαν δίχως φρένα σε μια απότομη κατηφόρα.
Η Τουρκία αυτές τις ημέρες αλληθωρίζει.
Μια βλέπει Συρία, μία Κύπρο και καιροφυλακτεί σαν να περιμένει κάτι, μια υπόσχεση, ένα τάξιμο, μια συμφωνία.
Κανείς δεν ξέρει τίποτε;
Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι θα αποφύγουμε την κόκκινη  γραμμή.
Και ποια είναι αυτή;
Γέροντας Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.