Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Γενιά Πούτιν: Το νέο κοινωνικό φαινόμενο στη Ρωσία



Μια νέα κοινωνική ομάδα, που θα μπορούσε να φέρει την ονομασία «Γενιά Πούτιν», έχει αναδειχτεί στη Ρωσία τα τελευταία 15 χρόνια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Αμπζάλοφ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικής Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της παρουσίασης μελέτης με τίτλο «Δεκαπέντε χρόνια Πούτιν, Αρχή μιας Νέας Εποχής».

Έχει διαμορφωθεί μια ολόκληρη γενιά με διάφορες στάσεις απέναντι στις Αρχές, την οποία ονομάζουμε «Γενιά Πούτιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπζάλοφ και διευκρίνισε: «Αυτή η γενιά δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τη θετική ή την αρνητική στάση που τηρεί απέναντι στις Αρχές. Πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα, ένα κοινωνικό σύμπλεγμα που διαμορφώθηκε τα τελευταία 15 χρόνια», η οποία περιλαμβάνει όλες τις κοινωνικές και τις πολιτικές ομάδες που σχηματίστηκαν τη συγκεκριμένη περίιοδο. Αυτή η ομάδα είναι πολιτικά και οικονομικά ενεργή, συμμετέχει στα κοινά. Στους κόλπους της ανήκει περίπου το 50% της μεσαίας τάξης και αυτοπροσδιορίζεται ως Γενιά Πούτιν, πρόσθεσε ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικής Επικοινωνίας.
ITAR-TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.