Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο Vassily Anisimov δημοσιογράφος επικεφαλής του Κέντρου  Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας διακαιοδοσίας Πατριαρχείου Μόσχας σε δηλώσεις του συγκρίνει την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Σκωτία με την προσφυγή στις κάλπες για την ανεξαρτησία και στην χώρα του που καταπνίγει με τον πιο ειδεχθή τρόπο το αντίστοιχο αίτημα των πολιτών του Ντονμπάς. Στην περίπτωση της Σκωτίας κανείς δεν απείλησε τους αποσχιστές τονίζει. Οι ουκρανικές αρχές είναι υπεύθυνες για τον πόλεμο που προκλήθηκε στην Ουκρανία δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου σε συνέντευξή του  στο Radonezh σ΄ ένα ορθόδοξο site.

В.С. Анисимов, глава пресс-службы Украинской Православной Церкви, заслуженный журналист Украины“Αυτοί δεν αγαπούν τους ουκρανούς και δεν τους κατανοούν…..σε αντίθετη περίπτωση δεν θα τους έστελναν να σκοτωθούν στην πλατεία Maidan .Δεν θα επέφεραν αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο στο Donbass. Δεν θα τους καταδίκαζαν στην πείνα ,στο κρύο και στην ακραία φτώχεια που προβλέπουν οι οικονομολόγοι γι αυτόν τον χειμώνα“.Η κριτική του επικεντρώνεται και στον πρωθυπουργόArsène Iatseniouk. Ο εκπρόσωπος τύπου εκμυστηρεύεται ότι κάθε φορά που τον ακούει να μιλάει φοβάται ” ότι επέρχεται μια νέα δυσκολία ή ότι θα προκύψει μια νέα ανοησία για την Ουκρανία.”
Για τον εκπρόσωπο της κατά παράδοση φιλορωσικής Εκκλησίας το πιο μεγάλο πρόβλημα της Maidan ήταν ότι είχε πολλούς αρχηγούς. Στην πραγματικότητα υπάρχουν “πολλοί Μωυσήδες και ο καθένας από αυτούς είναι έτοιμος να κατευθύνει το λαό δια μέσω της ερήμου και για 40 χρόνια και να υπερβεί πολυάρυθμες δυσκολίες που οι ίδιοι επινόησαν προκειμένου οι όποιοι επιζήσαντες να ζήσουν στη Γη της Επαγγελίας δηλ. στην προκειμένη περίπτωση στην Ευρώπη.”
Το σύνθημά τους είναι :« τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα ζήσουν στην Ευρώπη αλλά αυτό είναι ένα ψέμα.Γνωρίζουμε ότι οι ηγέτες μας είναι μάλλον τακτοποιημένοι.Διαθέτουν σπίτια,διαμερίσματα,εκατομύρια,αυτοκίνητα,εργοστάσια,καράβια,
τυγχάνουν προσεγμένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.Σπουδάζουν καιπάνε διακοπές στο εξωτερικό. Κάποιοι από αυτούς ζουν ήδη στο εξωτερικό και εργάζονται μέσω Skype “.
Ο πρόεδρος Petro Porochenko ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ένωσης με την Ευρωπαική Ένωση θα όφειλε να επικυρωθεί σήμερα.Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά σε αυτήν την προοπτική. Η συμφωνία της ελεύθερης ανταλλαγής θα μπει σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ο Anisimov εκτιμά πως αν “εμείς θέλουμε να προσαρτηθούμε στην Ευρώπη οφείλουμε να κάνουμε κάτι ευρωπαικό » έπειτα παραθέτει το παράδειγμα της Σκωτίας η οποία στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Μεγάλη Βρετανία.
“Εκεί οι αρχηγοί όλων των πολιτικών κομμάτων και της κυβέρνησης πήγαν από το Λονδίνο στην Σκωτία για να ζητήσουν από τους αποσχιστές να μην φύγουν “.
“Κανείς δεν είπε ότι η Σκωτία θα είναι αγγλική ή ότι θα εγκαταλειφθεί.Κανένας δεν συνελήφθηκε. Δεν υπήρξε διακοπή του δικτύου ηλεκτροδότησης,blackout στις ειδήσεις,πρόσφυγες ή αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις…..Είναι απόλυτα προφανές ότι οι Άγγλοι αγαπούν την Σκωτία αφού αυτοί δεν ισοπέδωσαν το έδαφος της“.
Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης ανακωχής που συνάφθηκε στο Minsk, το Κιέβο διαμήνυσε ότι ήταν διατεθειμένο να αποδώσει μια μεγαλύτερη αυτονομία στις διοικητικές περιφέρειες του Donetsk και τουLougansk,αλλά οι 2 αυτοανακηρυχθείσες «Λαικές Δημοκρατίες »συνεχίζουν να ζητούν την ανεξαρτησία τους.(AsiaNews 16/09/14)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.