Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σκόπια: Δύο τζαμιά ελέγχονται από τους τζιχανιστές. Σε κλοιό ισλαμοφασιστών η Ελλάδα και εμείς πέρα βρέχει.




Οι Αλβανοί μουσουλμάνοι στην περιοχή κάνουν κατάχρηση του πολέμου στη Συρία και το Ιράκ και είναι λάθος να πιστεύουν ότι εκείνοι που έχασαν ή χάνουν τη ζωή τους πολεμώντας τζιχάντ, θα γίνουν ήρωες ή μάρτυρες της θρησκείας.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας των Σκοπίων, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, όπως σημειώνει η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων.
Το σλαβικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ρετζέπι είπε ότι οι Αλβανοί που αναχωρούν για το Ιράκ και τη Συρία για τζιχάντ υποκινούνται από άλλους που έχουν υλικά συμφέροντα.
«Εκείνοι που τους υποκινούν για τζιχάντ (ιερό πόλεμο κατά των απίστων),παραμένουν στη χώρα τους και το κάνουν μόνο και μόνο για να πληρωθούν. Αυτό δεν εμποδίζεται από τα τζαμιά των Σκοπίων, από τα οποία προσλαμβάνονται και αποστέλλονται στη Συρία και το Ιράκ».
Ο Ρετζέπι παραδέχθηκε ότι δύο τζαμιά στα Σκόπια είναι εκτός ελέγχου της Ισλαμικής Θρησκευτική Κοινότητας, αφού εξουσιάζονται από τζιχαντιστές. Πρόκειται για τα τζαμιά «Γιαγιαπάσινα» και «Τουτένσεζι».
Η Ισλαμική Κοινότητα των Σκοπίων έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό, αλλά σύμφωνα με τον Ρετζέπι «δεν έχει κάνει τη δουλειά της».
«Εάν συμβεί κάτι με τα τζαμιά αυτά και πιστεύουμε ότι θα συμβεί, τονίζουμε ότι βρίσκονται εκτός ελέγχου μας», είπε ο Ρετζέπι.
 Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.