Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Δεν ξεχνούμε τις δηλώσεις της κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ…που εξυμνούσε τον Ερντογάν..

Δεν ξεχνούμε τις δηλώσεις της κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ…που εξυμνούσε τον Ερντογάν..

9 Μαι. 2012
Η τουρκική εφημερίδα Zaman με τον τίτλο «Η υφαλοκρηπίδα να γίνει αιτία συνεργασίας και όχι έντασης» γράφει ότι ένα από τα σημαντικά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ρένα Δούρου μίλησε στην Zaman και αναφέρθηκε στο πως βλέπουν τις σχέσεις Τουρκίας –Ελλάδας.
Η κ. Δούρου είπε ότι οι δύο γείτονες στις δύο πλευρές του Αιγαίου θα πρέπει να γίνουν συνεταίροι .

Ακόμα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί για την δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε « Το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να δημιουργήσει βάση συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και όχι ένταση».
Aκολουθούν οι κυριότερες δηλώσεις της κας Δούρου και με κόκκοινο η μετάφραση…
“Turkey and Greece need to be partners. They have too much in common to risk a useless confrontation,” Rena Dourou, a member of the Coalition of the Radical Left (SYRIZA), told Today’s Zaman in an exclusive interview .. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι ανάγκη να γίνουν συνέταιροι. Έχουν τόσα πολλά κοινά, για να διακινδυνεύσουν μια άχρηστη σύγκρουση, είπε η Ρένα Δούρου, μέλος του συνασπισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς σε αποκλειστική συνέντευξη στη σημερινή Ζαμάν.
Dourou stated that SYRIZA has always been the political force trying to find ways to help create confidence between Turkey and Greece.  Η Δούρου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα η πολιτική δύναμη που προσπαθούσε να βρει τρόπους, για να βοηθήσει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα
Dourou said that Turkey has to continue its democratic reforms and follow the path of candidacy to the EU. “Thanks to Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan who has gone a long way toward building a brand new political configuration, it is not a hazard that nowadays people in Egypt, Tunisia and Libya are dreaming of the Turkish model,” Dourou said . Η Δούρου είπε πως η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τις δημοκρατικές της μεταρρυθμίσεις και να ακολουθήσει το μονοπάτι της υποψηφιότητας για την ΕΕ. »Χάρη στον πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν που έχει διανύσει έναν μεγάλο δρόμο στο χτίσιμο ενός ολοκαίνουργιου πολιτικού σχηματισμού, δεν είναι επικίνδυνο που σήμερα οι άνθρωποι στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ονειρεύονται το τουρκικό μοντέλο», είπε η Δούρου .
When asked about SYRIZA’s policy on solving the problems of Turkish minorities in Greece, who supported the party in Sunday’s elections, Dourou replied that their party had a clear policy concerning the matter of minorities . “Minorities’ problems must be solved by state services on the basis of equality of rights, without any kind of discrimination . We [SYRIZA] are very well aware of the fact that during the economic crisis, there has been a tendency to marginalize the problems of minorities, even the minorities themselves . In that way, the members of the minorities are becoming the victims of the economic crisis and this is, according to us, highly unacceptable . We are against it, and we will fight for that not to happen . The crisis must not be the pretext for discriminatory policies against minorities. It is highly unjust, undemocratic and unfair,” Dourou said . Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην επίλυση των προβλημάτων των »τουρκικών» μειονοτήτων στην Ελλάδα, που στήριξαν το κόμμα στις εκλογές της Κυριακής, η Δούρου απάντησε ότι το κόμμα τους έχει μια ξεκάθαρη πολιτική για το θέμα των μειονοτήτων. Τα προβλήματα των »μειονοτήτων» πρέπει να επιλύονται από κρατικές υπηρεσίες στη βάση της ισότητας των δικαιωμάτων, χωρίς κανένα είδος διακρίσεων. Εμείς γνωρίζουμε καλά το γεγονός ότι στη διάρκεια της κρίσης, υπάρχει μια τάση να περιθωριοποιούνται τα προβλήματα των μειονοτήτων, ακόμη και οι ίδιες οι μειονότητες (!!!) Με αυτόν τον τρόπο, οι μειονότητες γίνονται τα θύματα (!!!) της οικονομικής κρίσης, και αυτό είναι για μας εξαιρετικά απαράδεκτο. Είμαστε ενάντιοι και θα αγωνιστούμε, για να μη συμβεί αυτό.Η κρίση δεν πρέπει να είναι η πρόφαση για πολιτικές διακρίσεων εναντίον των μειονοτήτων. Είναι πολύ άδικο και αντιδημοκρατικό


hellasforce.com

1 σχόλιο:

  1. Οι πεντε δεκα εκατο μπορει να μην τις ξεχναμε, τις ξεχναν ομως οι πλειοψηφια και ετρεξε να την βγαλει και Νομαρχη.
    Ειπαμε, ο αριστερος και ο κουμουνιστης ειναι το ιδιο πραγμα. Πρωτα γινεται ανθελληνας, συνειδητα ή ασυνειδητα για μερικους και επειτα αριστεροκουμουνιστης. Αυτος ειναι και ενας λογος που δεν θελουν να ακουνε για τον συμμορητοπολεμο που εφαζαν επι γονατου, ο δε Κλαρας ελεγε τρια εκατομμυρια Ελληνες να μεινουν ειναι αρκετοι. Αλλωστε αυτος ειναι ο στοχος, να υπαρχει ενας εχθρος εντος των τοιχων και ας ειναι οτι να ειναι.
    Ποιος πηγε με αυτη την σκεψη και ψηφισε αυτη την κυρια για τις αποψεις της, σε οσα αναφερει το αρθρο; Πηγε με την φωτογενεια και οχι οτι ειναι παιδι ουσιατικα του δαιμονοκλεφτοΠΑΣΟΚ και του αστρατευτου Τσοχαντζοπουλου που του αρεσε ομως να στρατευει. Εκει, την ειχε διπλα του και του εδινε τα φωτα της, δεν ξερω, πως να κλεβει, αλλα διπλα του την ειχε οταν ηταν υπουργος αμυνης που του φορτωσαν ολες τις απατες στην πλατη του και τωρα τον εχουν διαγραψει οι ληστοπασοκοι απο την μνημη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.