Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

“Gay Village” στην Ολλανδία-Αντε και στα …δικά μας!

olandia

Διαφορετικές φωνές έχουν ακουστεί μέχρι τώρα για το σχέδιο οικοδόμησης ενός «Gay Village» μέσα στα σύνορα της ολλανδικής πόλης Tilburg, όπου οι γκέι άντρες και γυναίκες, καθώς και τα
bisexual άτομα θα μπορούν να έχουν μια ανέμελη ζωή με πολλές πολυτέλειες, όπως γήπεδα τέννις και σχολές μαγειρικής.

Αυτοί που συμφωνούν με την δημιουργία μιας αποκλειστικά gay κοινότητας μέσα στην ολλανδική πόλη, όπως είναι και η ιστοσελίδα «Gay Village», υποστηρίζουν ότι οι ομοφυλόφιλοι θα ζουν άνετα σε ένα φιλικό γι’ αυτούς περιβάλλον και θα βιώνουν την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια.
Αντίθετα, κάποιοι βρίσκουν την ιδέα παρωχημένη, αφού έτσι τα gay άτομα θα «γκετοποιηθούν», ενώ θα έπρεπε να αισθάνονται ασφαλείς παντού και όχι μόνο πίσω από κλεισμένες πόρτες. Ειδικότερα, ο Ολλανδός ραδιοφωνικός παρουσιαστής Peter van der Vorst, δήλωσε ότι ελπίζει πως η δημιουργία μιας πόλης αποκλειστικά για τους gay είναι ένα κακόγουστο αστείο, ενώ ο Ολλανδός συγγραφέας και τηλεπαρουσιαστής, Cornald Maas, τόνισε πως το σχέδιο οικοδόμησης μιας περιοχής μόνο για ομοφυλόφιλους είναι μια ιδέα ξεπερασμένη και «επαίσχυντη»!
Σημειώνεται, ότι, αν και η Ολλανδία θεωρείται μια χώρα που είναι από τις πιο φιλικές για τους ομοφυλόφιλους στην Ευρώπη, η ομοφοβία στη χώρα παραμένει, με πρόσφατες έρευνες να δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των ομοφυλόφιλων αντρών στη χώρα αισθάνεται ανασφάλεια να κινείται στη γειτονιά του! Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο μέλη μιας συμμορίας επιτέθηκαν σε γκέι ζευγάρι στο Άμστερνταμ, μια πόλη που θεωρείται από τις πιο «ανεκτικές» στον κόσμο!
Η Tanja Ineke, πρόεδρος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην χώρα – (COC) που ιδρύθηκε το 1946 – δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές, η αστυνομία και η κεντρική κυβέρνηση, οφείλουν να πάρουν μέτρα για να αισθάνονται οι ομοφυλόφιλοι ασφαλείς και όχι να χτίζουν έναν ξεχωριστό χώρο με φράχτη γύρω του.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.