Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η αρπαχτή δεν έχει όρια στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας. Ανανέωση πτυχίων κάθε λίγα χρόνια για να τα τσεπώνουν οι ημέτεροι



Σχόλιο ΛΦ: Μην νομίζετε ότι θα μείνει μόνο στα συγκεκριμένα πτυχία. Πιλοτικά θα γίνει στα συγκεκριμένα και αν πιάσει... ξέρετε την συνέχεια..
Του Κώστα Βουκελάτου
Νομίζατε ότι η κυβέρνηση έβαλε μυαλό με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών;
Εάν το νομίζατε γελιέστε γιατί βρήκαν και άλλο τρόπο να αρπάξουν λεφτά κάποιοι και από πού από άνεργους και δημοσίους υπαλλήλους με τις ευλογίες κάποιον κυβερνητικών που ενέκριναν την αρπαχτή.
Δεν χωράει στην λογική οι συνεχιζόμενες εφευρέσεις για να χάνουν λεφτά οι πολίτες και να κερδοσκοπούν ορισμένοι και έτσι με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης λήγουν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011.

Σκέφτηκαν λοιπόν τα άρρωστα μυαλά της κυβέρνησης να βάλουν ημερομηνία λήξης πού στα πιστοποιητικά ECDL! 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, όπου και υποχρεώθηκαν χιλιάδες πολίτες να αποκτήσουν πληρώνοντας μέχρι και 500€ για να κρατήσουν την δουλειά τους η για να βρουν δουλειά λήγουν με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών τώρα καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στο εξεταστικό κέντρο που τα εξέδωσε και τώρα για να τα ανανεώσει ώστε να έχει όφελος και η ECDL και το κράτος και με τον φόβο του πολίτη ότι εάν δεν ανανεωθεί θα χάσουν την δουλειά τους. 1.000.000 λοιπόν άνεργοι και υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα από την Δευτέρα δεν θα έχουν πιστοποίηση για τον χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών κάτι που είναι απαραίτητο προσόν την εργασία τους η την τυχόν πρόσληψης τους κάποτε, όποτε, όταν και εάν. Ποιος πέρασε το αίτημα της ECDL η οποία κατάφερε να περάσει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να θέσει σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της;
Ποιο το όφελος των πιστοποιημένων πολιτών που έχουν πληρώσει και πάρει το ECDL; Ποιος ωφελείται από αυτή την πράξη εκτός από την ECDL και το κράτος; Τα ίδια πιστοποιητικά ECDL στις πολιτισμένες χώρες παγκοσμίως έχουν δια βίου διάρκεια και κανένα άρρωστο και πονηρό μυαλό δεν σκέφτηκε αυτή την παράνομη και παράλογη απαίτηση να δοθεί χαράτσι για να ανανεωθεί το πιστοποιητικό. Και γιατί να ανανεωθεί; Έχεις πιστοποιηθεί ότι ξέρεις να χειρίζεσαι ηλεκτρονικούς υπολογιστές για πάντα όχι με ημερομηνία λήξης; Τότε γιατί να το ξανά πιστοποιήσεις; Αφού ξέρω χειρισμό και έχω πιστοποιητικό γιατί θα πρέπει να πληρώσω αυτά τα 50 η 70 ευρώ εάν όχι μόνο για πλουτίσουν παράνομα κάποιοι; Αυτός ο παράνομος πλουτισμός της αρπαχτής που σκέφτονται κάποιοι με τέτοιες εφευρέσεις σε βάρος του έλληνα πολίτη θα πρέπει να σταματήσει και αυτό που πάει να γίνει με το πιστοποιητικό ECDL δεν πρέπει να το αφήσει να γίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς που πρέπει να παρέμβει άμεσα, τώρα.
Όπως έχω πληροφορηθεί έχουν αρχίσει τα τηλέφωνα από τα εξεταστικά κέντρα που ειδοποιούν τους κατέχοντες διπλώματα ECDL ότι από Δευτέρα θα πρέπει να τα ανανεώσουν αλλιώς θα χάσουν τις δουλειές τους η δεν θα βρουν οι άνεργοι ποτέ δουλειά, όποτε και εάν, γίνονται τηλέφωνα ακόμα και σε πολίτες που πήραν την πιστοποίηση πριν από τρία χρόνια. Ο εκπρόσωπος της ECDL στην χώρα μας που κατάφερε να περάσει τέτοια αρπαχτή και οι υπεύθυνοι από την κυβέρνηση που το έκαναν με την υπογραφή τους πράξη δίνοντας την έγκριση τους σε τέτοιες ενέργειες είναι υπόλογοι στους έλληνες που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν τέτοιες παράλογες ενέργειες παγκόσμιας πρωτοτυπίας, στην Ελλάδα της ανεργίας και της κρίσης; Ντροπή
freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.