Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συρία: «Εκατομμύρια Σύριοι αψήφησαν την τρομοκρατία και απέδειξαν τη νομιμότητα του προέδρου Άσαντ»





Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις επαρχίες της Συρίας, χθες, αψήφησαν την τρομοκρατία και τις βόμβες και τους πυραύλους και τα παγιδευμένα οχήματα, προκειμένου να ψηφίσουν και να αποδείξουν την νομιμότητα του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για μια νέα θητεία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2021, γράφει η συριακή ‘αλ Ουατάν’.

Οι Σύριοι ήθελαν να επιβεβαιώσουν και να αποδείξουν στον κόσμο ότι η απόφαση για το μέλλον της χώρας τους, είναι των  ίδιων των πολιτών  και κανενός άλλου, και φυσικά όχι κάποιου επίτροπου που για λογαριασμό τους, θα έδινε νομιμότητα σε μια  άλλη ηγεσία και όχι αυτής που αναδείχθηκε μέσα από την κάλπη, σημειώνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Η χώρα βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων καθώς τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θα ανακοινωθούν την Πέμπτη το βράδυ από τον επικεφαλής του Κοινοβουλίου της Συρίας.
Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή η συμμετοχή του λαού σε ορισμένες επαρχίες ξεπέρασε το 70% των ατόμων που μπορούσαν να ψηφίσουν και ήταν σαφές ότι ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ της εκλογής του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει υψηλό ποσοστό από αυτές τις εκλογές.
Σημειώνεται, γράφει το δημοσίευμα, ότι η επιτροπή της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, κατόπιν δικαστικής απόφασης, παρέτεινε την χρονικό περίοδο της ψηφοφορίας κατά πέντε ώρες σε όλα τα εκλογικά τμήματα των επαρχιών της Συρίας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις δώδεκα το βράδυ.


Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.